Депутат, голова РДА, ще й бізнесмен…

Три в одному – добре для коктейлю, а для державного чиновника – це  порушення закону

Чернівецькі активісти протягом 2-х місяців працювали над проектом, за допомоги якого виявили порушення законодавства України з боку представників обласної виконавчої та представницької влад. Саме про це йшлося на прес-конференції представників Громадського ТБ Infokey.

У ході аналізу декларацій депутатів Чернівецької обласної ради та держслужбовців Чернівецької облдержадміністрації з’ясувалися моменти, які не роблять їм честі. Зокрема, з інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стало відомо, що депутат облради від політичної партії БПП Віорел Ястремський, який ще й очолює Герцаївську райдержадміністрацію, є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Колосок-2». А голова Глибоцької райдержадміністрації, він же депутат від БПП, Георгій Придій досі залишається фізичною особою-підприємцем. Зрештою, їх важко засуджувати, адже сам лідер Блоку Петра Порошенка ще й досі не відмовився від своїх бізнесів. Сила поганого прикладу? Мабуть, не тільки. Адже неповагою до закону просякнуте все українське суспільство. До слова, дружина депутата від ВО «Свобода» Ростислава Поклітаря Ганна Олександрівна є суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду – і разом з тим вона є фізичною особою-підприємцем.

Зрозуміло, що все це має ознаки порушення вітчизняного законодавства, наголосив Павло Тодорович, активіст Лабораторії демократичних трансформацій. Адже, згідно зі ст. 25 ЗУ «Про запобігання корупції» такі особи не повинні входити до складу правлінь, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядових рад підприємств або організації, які мають на меті одержання прибутку, та займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної, інструкторської та суддівської практики зі спорту) або підприємницькою діяльністю.
Активісти проаналізували також рішення комісій Чернівецької обласної ради за кінець 2015 та 2016 рік  та рішення 7-ми сесій VII скликання Чернівецької обласної ради; протоколи, протокольні рішення, розпорядження та угоди ЧОДА та ЧОР.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *