Буцегарня з центру Чернівців переїде

Два нардепи і один міністр винесли вирок тюрмі на Соборній площі – звільнити
tyu
Зовсім нещодавно обласні ЗМІ розмістили інформацію про те, що у відремонтованих приміщеннях тюрми – 200-річній будівлі на Соборній площі Чернівців – сучасно обладнані камери для утримання 50 засуджених на довічне ув’язнення і перші 14 «клієнтів» (читай: небезпечних злочинців) зайняли там свої місця.
Коли тюрму будували два століття тому, вона стояла на південній околиці Чернівців. Нині ж навколо – жваві квартали у самому центрі, місця масового відпочинку чернівчан. А 5-та чернівецька школа взагалі дивиться на тюрму «вікна у вікна».
За одночасного перебування у Чернівцях народні депутати України від буковинських виборчих округів Максим Бурбак і Микола Федорук звернули на це увагу міністра юстиції України Павла Петренка. Оскільки підрозділи виконання покарань входять у систему міністерства юстиції, рішення міністра – до речі, буковинця за походженням – було позитивне. До початку осені СІЗО у Чернівцях відійде у минуле. А першими мають покинути це приміщення довічні ув’язнені. Про це чернівецькі ЗМІ дізналися на спільній прес-конференції нардепів і міністра.
Журналісти навіть спробували напівжартома визначити майбутнє старовинної будівлі. Міністр жарт прийняв, але відповів, що визначити подальше призначення звільненої тюрми – у компетенції місцевої громади.
Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *