Буковинська «Свобода» вимагає, щоби чиновники зайнялися самолюстрацією

20140826180626_4_http-hvylya.net-wp-content-uploads-2014-08-lyustratsiya

Буковинські «свободівці» закликали місцеву владу самолюструватися, не чекаючи, допоки люстрація сама до них прийде з Києва. Першим подати приклад просять керівника Чернівецької ОДА Романа Ванзуряка.

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук на прес-конференції заявив, що до нього звернулися мешканці Сторожинеччини, які вимагали оприлюднення «особистої публічно значимої інформації» про керівників усіх державних служб органів та організацій району. Відповідний депутатський запит пройшов через рішення обласної ради, але, за словами головного «свободівця» Буковини, відповіді державних органів вразили його своїм «непрофесіоналізмом та нерезультативністю».

Через це керівник фракції ВО «Свобода» в Чернівецькій облраді звернувся до Романа Ванзуряка та його підлеглих добряче пролюструвати себе. Окрім «виставлення напоказ» своїх статків, чиновники мають також висповідатися, чи не мають вони, бува, подвійного громадянства та чи не перебували на керівних посадах у Партії Регіонів або  тієї ж КПУ. Якщо ж посадовці відмовляться, «свободівці» обіцяють перейти до рішучого кроку: збиратимуть підписи мешканців області та міста.

Зрозуміло, що такі вимоги не лише працюють на благу мету, а й хороший піар-хід для «Свободи» напередодні виборів. Бентежить лише одне: чи самі «свободівці» проведуть люстрацію в лавах своєї партії або ж, немов вуайеристи, лише підглядатимуть як цим «інтимним процесом» займаються інші чиновники.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *