Благодійники з Німеччини допомагають Чернівцям

29 липня Галина Леонтій, соціолог з інституту культурології в місті Ессен, Німеччина відвідала госпіталь ветеранів війни, зустрілася з начальником Василем Кожухарем і персоналом лікарні для передачі доброчинної допомоги від Сергія Перогана, чернівчанина, який зараз проживає у Німеччині, та інших доброчинців з Ессена.

hospital_help02
31 січня 2015-го газета “Версії” публікувала звернення Галини Леонтій про необхідність виділення транспорту, щоб доставити допомогу благодійників з міста Ессен (Німеччина) в Чернівці – «Хто доставить допомогу в Чернівці?». Із місцевих людей ніхто не відгукнувся, а ось Ростислав Макух, генеральний директор ТОВ «Альянс Сервіс Україна» та (через війну) зараз голова фонду “Нова Країна” виділив транспорт.
3 липня 2015 року у комунальну установу “Госпіталь ветеранів війни” Чернівців була доставлена фура з гуманітарною допомогою з Німеччини, Швейцарії та Америки.

hospital_help04
Начальник госпіталя Василь Кожухар – ветеран-афганець, у свій час був головою Української спілки ветеранів Афганістану у Кіцманському районі. Під час передачі допомоги були присутні Катерина Шестакова, кандидат медичних наук,  також Ілля Горбатюк, заступник голови Української спілки ветеранів Афганістану та Григорій Козьма, депутат обласної ради.

hospital_help03
10 чоловік, учасників АТО, зараз лікуються у відділені неврології. Хто як не старші ветерани, учасники війни в Афганістані, розуміють зараз молодих бійців, учасників війни на сході. Вони можуть допомогти словом, порадою. Також під час зустрічі з бійцями АТО, які тут лікуються, від чернівецького відділення УСВА передали для родин невеличкі подарунки.

hospital_help05
Галина Леонтій розказала, як саме у Німеччині доброчинці допомагають Україні: збирають медикаменти, військовий одяг, взуття, купують важливі медичні препарати, медичне обладнання, збирають дитячу одежу для потребуючих сімей. Також вона передала для бійців, які тут лікуються, 2000 грн. (1000 грн. – від Крістіана Германа (Christian Herrmann), веб-редактор IJAB з Кельну, 600 грн. – від пані Галини, 400 грн. – від пані Тетяни).

hospital_help06

hosphelp01

hosphelp02

Після зустрічі з бійцями АТО нам показали, як і де використовується обладнання, що привезли із складу Львова. Були у різних відділеннях: кардіології, хірургії та неврології. Галина Леонтій впізнала кушетки, стільці з її інституту в Ессені, шафи (стоять на кухні), дуже багато табуреток для ванної кімнати, коляски, ролятори (вони є на кожному поверсі), ліжка. Вся гуманітарна допомога застосовується за призначенням! Коли медперсонал взнавав, звідки Галина Леонтій, вони просили передати всім доброчинцям велику вдячність за цю допомогу.
І ще одне дуже важливе питання було вирішено: для транспортування УЗД-апарату зі Львова 30 липня у відрядження відправлявся водій із працівником госпіталю. Василь Кожурар вже встиг зателефонувати Ростиславу Макуху і домовитися про передачу обладнання . І, як зрозуміли, не тільки УЗД-апарату.

І вже наприкінець зустрічі Василь Кожухар показав саму цінну річ у кабінеті – прапор з АТО з підписами бійців.

hospital56
А Галина Леонтій написала у ФБ: “Спасибі благодійникам, які збирали допомогу за кордоном, дякую Світлані-Аптечці (Аптечка Универсальная) та Ростиславу (Rostyslav Makukh) за колосальну юридичну роботу з організацією, реєстрацією, бюрократією та транспортуванням гуманітарної габаритної допомоги з-за кордону. Все, що вони відправляють, доставляється по потребам. Дякую і українському перевізнику Миколі Яцко, водії фірми якого безкоштовно перевозить вантажі з Німеччини в Україну. Слава Україні!”
Дякуємо всім благодійникам, які долучаються до допомоги. Спасибі Галині Леонтій за колосальну організаційну доброчинну роботу.
Спасибі і слава бійцям, які захищають Україну!
Нехай Бог береже!

Повний фотозвіт зустрічі у госпіталі  можна переглянути за посиланням:  ДОБРОЧИННА ДОПОМОГА З НІМЕЧЧИНИ У ЧЕРНІВЦЯХ…

Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *