Органістка Закарпатської обласної філармонії Наталія Лендєл на фестивалі органної та камерної музики «INVICTUS / НЕСКОРЕНІ» у Чернівцях

18 серпня 2024-го свою концертну програму на VII фестивалі органної та камерної музики «INVICTUS / НЕСКОРЕНІ» представила Наталія Лендєл, органістка Закарпатської обласної філармонії.

«Молитвою за Україну» Миколи Лисенка у залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка відкрила свою концертну програму  Наталія Лендєл.

Наталія Лендєл – випускниця Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, лауреатка міжнародних та всеукраїнських фестивалів і конкурсів – «Музичне сузір’я, «Срібний дзвін», «Органний фестиваль ім.Н.Висіч», «Sounds of Bach», «Гран-Прі Карпатського регіону». Наталія Лендєл, – навчалась на органному факультативі від SCHOLA CANTORUM, практикувала у Львівській органній резиденції.

Орган – Наталія Лендєл, асистент – Олександра Вітрикус, ведуча – Марія Фантух, заслужена артистка України

У фестивальній програмі прозвучали твори Яна Свелінка, Йогана Каспера Керля, Карла Філіпа Емануеля Баха, Сезара Франка, Хілі Уіллана, Пола Пейджа, Остапа Мануляка, Віктора Теличка, Юрія Шевченка.

До першої річниці Незалежності України 18 серпня 1992 року відбулося урочисте відкриття залу органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка. Спеціально для Чернівців виготовлений орган на фірмі Rieger-Kloss (м. Крнов, Чехословаччина). Орган має три мануала і педаль, 38 регістрів, з яких 5 — мікстури та 4 — язичкові регістри. Регістрова трактура — електрична, клавіатурна трактура — механічна.

Та 18 серпня свій день народження святкувала разом з Чернівецькою органною залою прекрасна гостя з Ужгорода Наталія Лендєл. Наталія Лендєл – не лише концертуюча органістка,а й піаністка, концертмейстер в Ужгородській дитячій школі мистецтв, рідному музичному училищі та працює у духовому оркестрі у Закарпатській обласній філармонії. Крім того, вона наразі є гравчинею вищої ліги чемпіонату України з волейболу серед жінок. Волейбольний клуб «Медея». Глядачі також прєднуються до вітань з днем народження: щастя, міцного злоров’я, нехай здійснюються усі  заповітні мрії!

Браво! Дякуємо за чудовий концерт!  Дякуємо ЗСУ за мирне небо над Чернівцями!

Більше фото з концерту за посиланням – Наталія Лендєл на фестивалі органної та камерної музики «INVICTUS / НЕСКОРЕНІ» у Чернівцях

©Тетяна Спориніна,
фото автора

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *