На думку дієтологів, найбільш корисним молочним продуктом є йогурт. Його важливість для людського організму неоціненна, повідомляє УНІАН.
Вчені зі Школи громадської охорони здоров’я ім. Гарварда Т.Х. Чана (Бостонський університет) стверджують, що регулярне вживання йогурту підтримує нормальну роботу кишечнику і знижує ризик розвитку гіпертонії.
У цьому продукті міститься велика кількість білка – близько 14 грамів на порцію. За цим показником йогурт лідирує серед молочних продуктів.
Крім того, в йогурті дуже багато пробіотиків. Вони позитивно впливають на травний тракт. Нарівні з іншими молочними продуктами, йогурт багатий на кальцій, а цей мікроелемент особливо поребують кістки.
Та не весь йогурт корисний. В ньому не повинно бути жодних синтетичних інгредієнтів і цукру.
І останнє. Йогурт добре поєднується з багатьма стравами. Його можна додавати замість майонезу навіть у сендвічі. Він може бути використаний для вершкового соусу, заправки для супу і салату, начинки до печеної картоплі. Йогуртом можна заливати мюслі.