За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Михайло Цимбалюк стверджує, що влада має думати, як українцям вижити за мінімальну пенсію, якщо ціни на продукти зросли втричі У 2022 році […]
Серед галузей, які найбільше потерпають від економічної кризи, оглядачі називають будівництво. Спеціалісти, в свою чергу, кажуть, що один будівельник забезпечує роботою ще […]
Попри протести підприємців та зусилля фракції «Батьківщина» в парламенті, депутати проголосували за скасування пільгової системи оподаткування, повернення перевірок і штрафів. «Батьківщина» єдина […]
Звертаємо увагу на особливості заповнення таблиці 5 додатка 4 звітних документів, що подаються до органів Пенсійного фонду України. Першочергове призначення цієї таблиці […]