За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Найбільших боржників Водоканалу назвав сьогодні на брифінгу міський голова Чернівців Олексій Каспрук. Упродовж місяця працівники водоканалу фіксували випадки прихованих крадіжок води за […]
Рішення про мораторій на підвищення цін на природний газ, електроенергію і тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, перевезення у міському […]
Станом на 12 лютого на АЗС подешевшав бензин. У середньому ціна впала на 50 коп. за літр палива. У мережі ОККО бензин […]
Ціни на олію, цукор, гречку, хліб, фрукти і овочі в березні зростуть на 4-6%, тоді як продукти тваринництва здешевшають на 5-7%. Про […]