За підсумками 2018/2019 маркетингового року в Україні вироблено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж роком раніше, повідомив «БізнесЦензор». А експортувала Україна за 2018-ий майже 600 тис. тонн цукру. Загалом у сезоні працювали 42 цукрові заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрового буряку, що майже на 10% менше, ніж торік – через зменшення посівних площ та кількості вирощеної сировини, пояснюють у об’єднанні «Укрцукор». Ще однією причиною зменшення виробництва цукру стала низька якість сировини. 2018-го аграрії отримали рекордний врожай цукрового буряку, однак цукристість була мало не найнижчою: 16,47%. Лідером у виробництві цукру традиційно стала Вінницька область. На другому місці Тернопілля. Замикає трійку найбільших виробників Полтавщина. Буковина до цього переліку не потрапила, хоча всі ми пам’ятаємо, що цукрозаводи на Буковині були мало не в кожному райцентрі і в самих Чернівцях теж.
Вам також може сподобатися
Кабінетом Міністрів України 26 червня 2019 року прийнято постанову №543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», згідно з якою […]
Тепер користувачі стаціонарних телефонів будуть оплачувати дзвінки за новими тарифами. Проте за підключення телефону ціну не будуть збільшувати. З 1 січня 2019 […]
Держстат регулярно відстежує стан українських домогосподарств. До офіційних даних в нашій країні традиційно ставляться скептично, але остання статистика, як мінімум, не суперечить […]
Законодавство передбачає можливість скасування приватизації не лише за порушення покупцем «базових» умов, тобто несплати покупної ціни, але й за порушення будь-яких умов приватизації, у тому числі інвестиційних і соціально-економічних