Звернення та резолюції Ініціативної групи «Захистимо Чернівці!»

РЕЗОЛЮЦІЯ

мітингу « Захистимо Чернівці! Зупинимо депутатське свавілля!»

Ми, чернівчани, вимагаємо від депутатів Чернівецької міської ради УІ скликання  припинити тиск на обраного  громадою міста  мера Миколу Федорука.

Заявляємо, що виборці депутатам  жодних  повноважень  усувати мера Миколу Федорука  від керування містом не делегували .

Не віримо заявам депутатів про їх наміри навести порядок у Чернівцях. Розцінюємо усі  їхні дії  як намір дискредитувати мера та захопити владу у місті рейдерським шляхом.

Ми захистимо своє місто від депутатів–рейдерів, захистимо свій вибір, не дамо ляльководам зруйнувати місцеве самоврядування у Чернівцях.

Вважаємо, що діяльність більшості  депутатів Чернівецької міської ради УІ скликання  не відповідає основним принципам та положенням їх  передвиборчих програм, а їх дії суперечать Конституції та законам України .

Вимагаємо від Верховної Ради України, її профільного Комітету  прийняти рішення про дострокове припинення повноважень Чернівецької міської ради УІ скликання.

Закликаємо чернівчан 8 квітня о 17.30  прийти на Театральну площу до Палацу культури і проголосувати за проведення місцевого референдуму про дострокове  припинення повноважень діючої Чернівецької міської ради.

Більше терпіти не будемо! Змусимо депутатів слухати голос громади !

Закликаємо мера Миколу Федорука припинити усякі перемовини з депутатами і 31 березня на сесії виступити із публічною заявою про проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень міської ради УІ скликання.

У разі ігнорування депутатами вимог чернівчан  залишаємо за собою право розпочати загальноміську акцію протесту.

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

ЯНУКОВИЧУ Віктору Федоровичу

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Пане Президенте !

Чернівчани звертаються до Вас , як до Гаранта Конституції і вимагають звільнити Михайла Папієва з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Михайло Папієв не забезпечив дотримання у Чернівцях Конституції та  порядку. Його дії , як керівника обласної організації Партії регіонів, були спрямовані на дестабілізацію  ситуації у місті, загострення   протистояння у Чернівецькій міській раді, дискредитацію та усунення з посади законно обраного  нашою громадою мера Миколи Федорука.

Чернівчани не вірять заявам Михайла Папієва про те, що він стоїть осторонь конфлікту у Чернівецькій міській раді.   Мешканці міста бачать,  як  так звана більшість, створена у міській раді під керівництвом фракції Партії регіонів, ігнорує  Конституцію, закони,  волю і накази  чернівецької громади. У протистояння втягнуті правоохоронні та контролюючі органи,поставлено під загрозу роботу найбільших  комунальних  підприємств міста , чиновників мерії

викликають на допити у прокуратуру, УБОЗ , УСБУ.  Мета протистояння – відправити достроково у відставку мера Миколу Федорука, якого підтримали майже 65% виборців, сфабрикувати проти нього кримінальну справу та  не допустити до участі у перевиборах.

Громаду обурює, що схема  рейдерського захоплення влади у Чернівцях прикривається вивіскою Партії регіонів, обласну організацію якої очолює голова ОДА Михайло Папієв.  Висловлюємо недовіру Михайлу Папієву та вимагаємо звільнення цього посадовця , який дискредитує виконавчу владу в очах чернівецької громади, застосування до нього з боку керівництва Партії регіонів засобів партійного впливу.

Нагадуємо, що на виборах до Чернівецької міської ради Партія регіонів, усі кандидати в депутати від цієї політичної сили  заявляли про свою підтримку Миколи Федорука  на посаду мера Чернівців. Тому розцінюємо сьогоднішні дії представників цієї партії у Чернівецькій міській раді як зраду та невиконання своїх передвиборчих обіцянок.

Просимо Президента підтримати вимогу чернівчан до Верховної Ради  про дострокове припинення повноважень Чернівецької міської ради УІ  скликання та, як Почесного голову Партії регіонів, дати належну оцінку  позиції, діям Чернівецької обласної та міської партійних організацій, які завдали нищівного удару  іміджу та авторитету цієї політичної сили у Чернівцях.

У разі ігнорування  вимог громади Чернівців  залишаємо за собою право розпочати загальноміську акцію протесту, припинити участь у будь-яких заходах обласної виконавчої влади  та розпочати публічну обструкцію дій усіх партій, представники яких у Чернівецькій міській раді діють всупереч волі більшості мешканців толерантного і демократичного міста Чернівців !


ЗВЕРНЕННЯ

Голові Комітету Верховної Ради України

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Омельченку О.О.

Членів територіальної громади м.Чернівців

Територіальна громада міста Чернівців  обурена діями окремих депутатів Чернівецької міської ради, які давно втратили довіру громади та не мають жодного морального права представляти її інтереси. Зараз вони,використовуючи свій статус депутата, намагаються усунути від керівництва справами громади міського голову Федорука Миколу Трохимовича, якого шляхом прямих виборів обрало 64 % мешканців міста.

Спочатку року з метою обмеження повноважень міського голови так званою «більшістю» в Чернівецькій міській раді приймаються вочевидь незаконні регламенти, рішення, положення. Письмова вимога громади щодо приведення цих незаконних рішень у відповідність до чинного законодавства свідомо ігнорується депутатською  більшістю.

Так само, як вимоги громади, «депутатською більшістю» ігноруються висновки профільного комітету Верховної ради України щодо незаконності ухвалених радою рішень.

31 березня ця «депутатська більшість» готується протягнути рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Федорука М. Т. Мета цих дій отримати безперешкодний доступ до розпорядження комунальним майном громади, ресурсами та землями міста. Отже, має місце схема рейдерського захоплення всіх важелів місцевої влади та усунення громади від виконання гарантованих їй повноважень щодо місцевого самоврядування.

З метою припинення депутатського свавілля та беззаконня в Чернівецькій міській раді просимо Вас негайно ініціювати дострокове припинення повноважень Чернівецької міської ради 6 скликання  та оголосити дострокові вибори депутатів до Чернівецької міської ради.

Чернівці знають кого вони обрали мером, а хто залишиться в  депутатах Чернівецької міської ради після виборів – покажуть вибори!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *