Відійшла у вічність Олена Гасюк

На 96-му році життя відійшла у вічність заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, кавалер ордена Княгині Ольги, лауреат премії ім. Г. Гараса, переможець багатьох мистецьких фестивалів, талановитий педагог, колишній викладач Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В. Шкрібляка Олена Онуфріївна Гасюк.

Відома на не лише на Буковині, а й в Україні та далеко за її межами, художниця протягом багатьох десятиліть самовіддано працювала в царині традиційного народного мистецтва, зберігаючи його особливості, збагачуючи, створюючи нові вишукані візерунки, навчаючи і виховуючи прийдешнє покоління майстрів.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук висловлює щирі співчуття рідним та близьким талановитої Буковинки Олени Гасюк. Вічна пам’ять та Царство Небесне.

Довідково. Народилася Олена Онуфріївна 7 липня 1921 року в селі Дихтинець на Путильщині в звичайній гуцульській сім’ї. Вишивати почала з раннього дитинства і саме полотно, голка і різнокольорові нитки допомагали гіркі роки війни. У 1948 році стала студенткою Вижницького училища прикладного мистецтва. У 1952 році вона залишилась викладати вишивку і саме тут її талант як педагога розкрився в повній мірі. За визнанням мистецтвознавців, Олена Гасюк створила справжню вижницьку школу української вишивки. Її роботи прикрашали і прикрашають експозиції багатьох не лише вітчизняних, а й світових музеїв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *