Спорт для кожного, або Де у Чернівцях можна безкоштовно займатися спортом

 

Скільки разів Ви відкладали заняття спортом на понеділок? Певно, що часто. І на те завжди була якась причина: брак часу, відсутність коштів та, будьмо чесні, бажання. Звісно, це банальні відмовки, адже якщо захотіти – можна зробити все. Саме для цього ми підготували перелік ТОП-5 безкоштовних місць для занять спортом у Чернівцях.

 

Фізкультурно-оздоровчий комплекс «Олімпія»:

Це один із типових чернівецьких комплексів, до складу якого входить: спортивний зал зі стандартним міні-футбольним майданчиком і трибунами, футбольне поле зі штучною травою 110м х 70м, майданчик зі штучним покриттям 42м х 24м, майданчик зі штучним покриттям 24м х 15м, тренажерний комплекс, роздягальні, душові, адміністративні та медичні приміщення тощо. «Олімпія» –пасує вам для занять на тренажерах, гри у футбол, бігу та просто гарного проведення часу. Тож відкиньте відмовки подалі: ноги в руки – і вперед!

Комплекс розташований на вул. Воробкевича, 6, працює цілодобово.

Спортивно-оздоровча установа «Буковина»: Це найбільший чернівецький стадіон, який є домашньою ареною однойменного футбольного клубу. Звичайно, просто так на поле вийти вам не дозволять, але не воно нас цікавить, а тільки те, що навколо нього. Тутешні бігові доріжки щоранку збирають щонайменше десяток людей, особливо нині, коли сама погода сприяє бігу або ж спортивній ходьбі. Безпосередньо на стадіоні розміщені майданчик для штовхання ядра та ділянка для стрибків у довжину. Ну і, звичайно, тут є тренажери, на яких ви маєте змогу позайматися будь-коли.

Адреса стадіону – вул. Ольги Гузар, 1. Працює від 6:00 до 23:00.

Парк «Жовтневий»: Це місце ідеально підходить для безкоштовних занять спортом. Тут багато асфальтованих і «диких» доріжок для бігу та спортивної ходьби. Є  у «Жовтневому» спеціальні тренажери. Поруч із ними розміщені банери з інструкцєію про вправи, які тут можна виконувати. Ну і, звичайно, свіже ранкове (або ж вечірнє – кому яка пора доби підходить) повітря сприяє ефективному виконанню вправ.

До парку можна зайти з вулиць Пилипа Орлика, Сидора Воробкевича, Комарова і Південно-Кільцевої. Працює цілодобово.

Спортивний комплекс факультету фізкультури та здоров’я людини ЧНУ: На території комплексу ви знайдете майданчики для гри у баскетбол, волейбол, а також у футбол. За головною будівлею розміщені тренажери, які допоможуть підтримувати ваше тіло в тонусі. Територія навколо майданчиків пасує для пробіжок. Принаймні мешканці гуртожитків вважають саме так, тож надвечір тут часто можна побачити групу спортсменів-бігунів.

Адреса: Небесної сотні, 4. Працює від 6:00 до 22:00. 

5 Стадіони 22-ої та 27-ої школи: Це справді найоптимальніший варіант, адже ледь не біля кожного будинку можна знайти шкільний стадіон. Біля мого будинку їх аж два, вони є доволі зручні, тож рекомендую із чистим серцем. Тут можна пограти в баскетбол чи футбол, волейбол чи бадмінтон, пробігти крос, позайматися на перекладинах та загалом класно й корисно провести свій вільний час.

Стадіон 22-ої школи: Південно-Кільцева, 17, відкритий цілодобово.

Стадіон 27-ої: Воробкевича, 19, також працює цілодобово.

Як ви бачите, місця для безкоштовних занять спортом у Чернівцях є. Хоча навіть зробивши звичайну ранкову зарядку вдома, ви вже змусите ваше тіло працювати та приведете його в тонус. Головне – це бажання, кажу це із власного досвіду. А можливість завжди знайдеться.

Ірина ЗАДОРОЖНА, студентка кафедри журналістики філфаку ЧНУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *