Щодо ялинок кишинівці вибагливіші за чернівчан

Побачивши ялинку, яку встановили в центрі Кишинева, мешканці столиці Молдови були шоковані: дерево дуже постраждало під час транспортування, тому не відповідало статусу головної ялинки країни. Наївні молдовани не знали, що чернівчани, які минулого року пережили подібний шок, зрештою залишилися задоволені – дизайн творить чудеса.

Тож в.о. мера Кишинева Сільвія Раду домоглася того, що компанія, яка забезпечувала цю ялинку, за невиконання умов договору поверне 15 тис. леїв (майже 24 тисячі гривень) – повну вартість ялинки та 13 тис. леїв (20 тисяч гривень) – витрати на її транспортування. 30-метрову ялинку везли аж з України – з околиць Буковеля, бо в Молдові не знайшли деревця потрібної висоти. Врешті решт після гучного скандалу спиляли 19-метрову ялинку на подвір’ї одного з дитсадків столиці і виявили, що такої висоти цілком достатньо.

Тим часом відсторонений за підозрою в корупції мер Кишинева Дорін Кіртоаке звернувся до європейських структур зі скаргою на виконувачку обов’язків міського голови Сільвію Раду у зв’язку з гучною історією про головну ялинку країни. Каже, що з домни Сільвії поганий мер – він, мовляв, був кращим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *