Позитив до Старого Нового року: Найяскравіші успіхи та перемоги українців у 2017 році

 

* Три «золота» найпрестижнішого світового конкурсу хорів «Гран-прі націй 2017» завоював дівочий хор Київської музичної школи-інтернату імені Лисенка.

* Музика українського етно-гурту «ДахаБраха» потрапила до американського серіалу: їхня композиція «Шо з-под дуба» з’явилася в третьому сезоні «Фарґо» (Fargo).

* Україна здобула першого в своїй історії Каннського лева у підкатегорії «Entertainment music» найавторитетнішого міжнародного фестивалю виробників реклами й соціальних роликів: бронзову нагороду отримав ролик «Witness» («Свідок») про трагедію Бабиного Яру як музичний пам’ятник трагедії єврейського народу у Другій світовій війні.

* Український танцювальний гурт Light Balance просто «порвав»​ шоу «Америка має талант», вразивши не лише хореографією, але і незвичайними неоновими костюмами, які світилися у темряві

* Є чим похвалитися і в літературній сфері. Відразу два українські письменники – Юрій Андрухович і Андрій Любка – отримали 2017-го престижні європейські літературні премії «Vilenica».

* Українець Михайло Пономаренко з роботою «Last Day» переміг у міжнародному конкурсі «Fairy Tales-2017», суть якого –​ створення історій про вигадані архітектурні проекти. 

* Учень київської школи №225 Микола Іванченко визнаний найкращим на одному з найпрестижніших наукових конкурсів «GENIUS» (США). Школяр презентував винахід, який допоможе очищувати воду від розлитої нафти.

* Стартап UniExo – екзоскелет – від українського розробника Антона Головаченка став переможцем міжнародного конкурсу інновацій і роботехніки «Robot Launch 2017» і отримав можливість узяти участь в акселераційній програмі в Кремнієвій долині та залучити інвестиції до запуску серійного виробництва пристрою, що надає людям з проблемами опорно-рухового апарату можливість повноцінно пересуватися.

* Перша ракетка України Еліна Світоліна вперше в кар’єрі увійшла до топ-10 світового рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

* Параолімпійська збірна України з футболу стала чемпіоном світу: вона перемогла команду Ірану у фіналі змагань, які проходили в Аргентині.

* Ольга Харлан знову стала чемпіонкою світу з фехтування на шаблях, а Василь Ломаченко захистив титул чемпіона світу з боксу за версією WBO.

* Українська національна збірна привезла 14 медалей з міжнародних змагань «Ігри нескорених» (Invictus Games), які проходили у Торонто (Канада).

За версією «Радіо «Свобода»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *