Молодим вченим чернівецького університету виплачуватимуть криптостипендії

 

Молодим вченим чернівецького університету в середу, 13 жовтня, призначили по $700 криптостипендії, яку упродовж шести місяців виплатять 12 найкращим викладачам. Обирали лише науковців до 35 років за рейтингом факультетів. Обов’язковою вимогою була також подвійна вакцинація. Про це ZAXID.NET повідомив колишній студент університету Ярослав Петришин.

«Відбором займався університет, від моєї компанії було лише дві вимоги: стипендії даємо тим науковцям, які повністю вакциновані; вік має бути до 35 років. На кожному факультеті Чернівецького національного університету обрали викладачів, які підпадали під мої вимоги й мали найвищий рейтинг. Загалом 12 науковців отримають по 700 криптодоларів», – розповів Ярослав Петришин.

Упродовж п’яти місяців викладачам виплачуватимуть стипендії у криптодоларах по 140 BUSD щомісяця на створені електронні рахунки. Вони матимуть можливість перевести криптовалюту в гривні або ж купити частинку біткоїна.

Криптостипендії викладачам надає компанія Orca Finance. За словами її власника Ярослава Петришина, до того, як стати підприємцем, він викладав на кафедрі фізико-математичних наук чернівецького університету, а тому розуміє, щ«Раніше ми вже призначали таку стипендію студентам. Я отримав дуже багато позитивних відгуків від них, вони пишались, що за свої досягнення в навчанні й за громадську діяльність отримали криптовалюту. Зараз ми маємо п’ять місяців, щоб оплатити стипендію викладачам й будемо думати про наступні благодійні ініціативи», – додав Ярослав Петришин.

Нагадаємо, наприкінці травня цього року 13 студентам університету також вручили по 500 криптодоларів від компанії Orca Finance. Стипендію виплачували у криптовалюті п’ятьма траншами по 100 BUSD щомісяця.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *