Леонід КАДЕНЮК. Доля подарувала йому лише 67 років. Але жив на повну

Сьогодні, 31 січня, пішов з життя перший космонавт України Леонід Каденюк, проживши лише 3 неповні дні 68-го рроку життя, про це УНН стало відомо від оточення Каденюка.

Космонавт раптово помер у парку «Царське Село» в столиці. Лікарі прибули швидко, але вже тільки зафіксували смерть.

Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року Клішківцях на Хотинщині, в родині сільських учителів. Відібраний до загону ще радянських космонавтів, до космосу тоді не потрапив через сьогодні банальну, а тоді фатальну обставину – розлучення. Лише 1995 відібраний в групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець з корисного навантаження. У період від 19 листопада до 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського проекту.

Ще недавно «Версії» разом із нашими постійними дописувачками Тетяною Дугаєвою і Тетяною Спориніною готували матеріал до дня народження першого українського космонавта. І тішилися, коли нам передали від Каденюка, що матеріал йому сподобався і він вважає його найкращим з того, що про нього публікували. І радісно збирали примірники газети з цим матеріалом – для передачі Леонідові Костянтиновичу через друзів.

А тепер передаємо щирі співчуття, усім, хто так чи інакше був пов’язаний із Леонідом Каденюком.

І тепер вже назавжди всі дієслова про нього вживатимуть у минулому часі…

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *