Українські паспорти також треба міняти. Чимшвидше

Щодо українського паспорта існує дві новації, про які не всі ще знають. По-перше, вік для обов’язкового оформлення паспорта змінено: його тепер слід отримувати не в 16 років, як раніше, а в 14. А по-друге,  усі громадяни України зобов’язані замінити свої теперішні паспорти на нові id-картки (пластикові паспорти) до 1 січня 2020 року.

І попри те, що попереду ще цілих 2 роки, юристи закликають не відкладати цю справу, нагадуючи про ажіотаж з біометричними паспортами, які всі кинулися робити саме «в останню хвилину». Чому ж не ведеться масове інформування населення про це?

«Ну, по-перше ажіотаж у грудні 2019 року і цілодобові черги чиновнику завжди будуть на руку, – вважає нотаріус Олена КУТРАК. – Але головне, що заміна паспортів зараз нікому не вигідна, оскільки вона автоматично потягне за собою наповнення демографічного реєстру.

Тобто, при отримані вами нового паспорта дані про вас будуть внесені у новостворений демографічний електронний вседержавний єдиний реєстр. Тобто відбудеться так званий перепис населення. А це ну просто не вигідно декому».

Далі нотаріус пояснює: «Після наповнення демографічного реєстру виявиться, що кількість населення суттєво зменшилась. А це потягне за собою зміну і статистичних даних, що дуже серйозно вплине на суми дотацій та субвенцій з державного бюджету на місця. Бо вони розраховуються саме від кількості поголів’я. І друге. Після наповнення демографічного реєстру виборчі списки розсипляться, як карточні будиночки. А це нікому не вигідно до наступних виборів до всіх рівнів влади».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *