Єдина альтернатива Зеленському

 

Щомісяця чинний президент втрачає довіру та прихильність українців. Розчарування людей зростає, а влада ігнорує їхні проблеми, запевняючи, що все гаразд. Натомість лідерка «Батьківщини» відверто говорить про наболілі питання та пропонує рецепти їх розв’язання, що дає їй позитивні електоральні бали.

Такого висновку дійшов політолог Тарас Загородній, аналізуючи останні результати опитування від соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 10-13 листопада.

У своїй статті «Рейтингопад влади продовжується» експерт зауважує, що електоральні настрої українців змінюються, і на наступних виборах  розстановка сил трансформується не на користь влади. І хоча президент, як видно із опитування, очолює рейтинг довіри до політиків (38%), однак за два місяці він втратив 11%.

«На другому місці за довірою залишається Юлія Тимошенко – 27%. Тут, як і раніше, відіграє роль соціальний фактор, який вона активно просуває. Вона говорить зрозумілою людям мовою про те, що народу близько, з чим стикається кожен мешканець країни у побуті та повсякденному житті. Тимошенко, за великим рахунком, єдиний політик, який становить альтернативу Зеленському у соціальній сфері», – вважає Загородній.

За його словами, вважливими також є показники незадоволених рухом країни, кількість яких щомісяця зростає. Зараз, відповідно до даних  «Рейтингу», ситуацією в країні незадоволені 69% опитаних.

«Власне, нічого дивного з огляду на те, що проблеми практично не вирішуються, а фінансовий стан середньостатистичного українця стабільно погіршується. Роботи немає, тарифи та ціни зростають. Плюс – здоров’я та життя людей під загрозою у зв’язку з новою хвилею пандемії», – додав експерт.

Саме тому, на його думку, соціальна орієнтованість експрем’єрки знаходить схвалення серед українців. Адже останнім часом Юлія Тимошенко активно просуває питання зниження тарифів і продажу українцям газу власного видобутку за прийнятними цінами, закликає підтримувати фермерів і медиків, критикує владу за бездіяльність у боротьбі з ковідом та вимагає виділити кошти з бюджету на кисень, ліки й зарплати лікарям.

Нагадаємо, на початку листопада провідні соціологічні служби зафіксували відчутне падіння показників партії «Слуга народу» та зростання підтримки  «Батьківщини». Опитування Інституту майбутнього засвідчило, що команда Юлії Тимошенко майже наздогнала «слуг народу» – їхні рейтинги перебувають у межах статистичної похибки. Аналогічного висновку в результаті  останнього соцопитування дійшли і соціологи КМІСу. За їхніми даними, якби парламентські вибори відбувалися в кінці жовтня, до Верховної Ради гарантовано пройшли б «Слуга народу» (18,3%), ОПЗЖ (17%), «Батьківщина» (15,4%) та «Європейська солідарність» (15,1%). Експерти звертають увагу, що різниця всіх чотирьох партій перебуває у межах статистичної похибки.

 

https://blogs.korrespondent.net/blog/events/4417723/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *