«Сьогодні, щоб балотуватися в парламент, потрібно мати 3-5 мільйонів доларів. Щоби керувати регіоном, потрібно ще більше»

Про це повідомив депутата від партії «Блок Петра Порошенко» Мустафа Найєм на саміті YES в Києві, інформують «Версії» з посиланням на «ДТ. UA».

За його словами, очистити Україну від корупції може тільки збільшення кількості нових облич в українській політиці. Натомість старе покоління політиків, на його глибоке переконання, не допускає нові покоління до необхідних ресурсів. Хоча молодь показала, що саме вона може змінити країну: систему державних закупівель Prozorro написали молоді люди.

 «Новому поколінню не бракує цінностей, не бракує єдності, не бракує ентузіазму. Їм бракує ресурсів», – сказав Найєм. – І таким чином добре освічені і налаштовані на зміни люди можуть поїхати з країни. І це буде великий виклик для України у найближчі роки. Тому нам потрібно по-перше зменшити ціну політики. Сьогодні, щоб балотуватися в парламент, потрібно мати 3-5 мільйонів доларів. Щоб керувати регіоном, потрібно ще більше, – розповів депутат.

По-друге, на думку Найєма, потрібно скасувати депутатську недоторканність. Тому що в парламент багато людей приходять не для того, щоб проводити зміни, а щоби захистити свої інтереси і збільшити свої багатства. Таким людям немає чого робити в парламенті. – наголосив він.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *