Переоблік влади

В Україні з’являються нові форми протесту. Зокрема, своєрідний вид страйку, коли на робочих місцях люди на годину вивішують табличку з написом «Переоблік». Ініціювала його народний депутат Наталія Королевська, демонстративно почепивши табличку «Переоблік влади».

Нова політична зірка може зайняти вакантне місце лідера опозиції: доки харизматична леді Ю страждає на тюремних нарах, пані Наталія намагається повести за собою всіх невдоволених. Кінцевою метою нинішньої політичної кампанії луганської «принцеси вугілля та морозива» її прибічники називають відставку президента і парламенту й проведення нових виборів. За це ж виступає і Арсеній Яценюк, також ймовірний лідер опозиції.

В історії незалежної України подібну вимогу одного разу вже вдалося реалізувати 1994 року. Тоді спалахнуло масове невдоволення політикою президента Леоніда Кравчука. Різке падіння життєвого рівня більшості українців, тотальна «прихватизація» колишнього державного майна – все це спричинило могутній рух протесту. На боротьбу піднялися шахтарі, які гупали касками по асфальту біля владних будівель у центрі Києва.

Налякана розмахом народного протесту, влада вимушена була погодитися на дострокові вибори. Їх виграв Леонід Кучма, який і завершив будівництво олігархічно-кланової держави, розпочате попередником.

А переміг «Леонід Другий» завдяки голосам східноукраїнського електорату, що повівся на обіцянки покращення відносин з Росією, надання статусу другої державної російській мові, підвищення життєвого рівня простих українців.

Практично ті ж, що неповні два роки тому забезпечили перемогу й «Віктора Другого». Як ці обіцянки виконують щойно обрані президенти, життя показує раз по раз. Звідси – і чергові хвилі протесту.

Щоправда, нинішня хвиля помітно слабша за попередні. Чого дивуватися: колись шахтарі своїми могутніми виступами фактично скинули главу держави, а отримали взамін лише різке погіршення умов життя і праці.

Виграло тільки декілька шахтарських лідерів. Серед них – сумно відомий Болдирєв, нині народний депутат від Партії Регіонів. Кілька тижнів тому він знову відзначився. На прийомі в російському посольстві закликав викинути Галичину зі складу України. Мабуть, щоби створити умови для включення «Малоросії» до Російської Федерації. І цей діяч продовжує перебувати серед законотворців держави, яку фактично закликає знищити!

Така влада дійсно потребує детального «переобліку». Інакше вона остаточно знищить Україну, перед цим остаточно її скомпрометувавши і в очах власних громадян, і в очах світової громадськості. Опір владі зростає, справа нині за об’єднанням усіх опозиційних сил і появою загальнонаціонального лідера, здатного повести за собою невдоволених.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *