Не тільки в Україні: Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто назвав очільника дипломатичного відомства Люксембургу Жана Ассельборна ідіотом

 

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто  (на фото зверху) назвав очільника дипломатичного відомства Люксембургу Жана Ассельборна (на фото внизу) ідіотом, пише Новое время.   

Сіярто відреагував на інтерв’ю Ассельборна  Der Tagesspiegel, в якому він піддав різкій критиці угорський законопроект щодо заборони неурядових організацій, які підтримують міграцію.  

 Ассельборн заявив, що ЄС має покарати Угорщину, активізувавши статтю 7 союзного договору, яка позбавляє Будапешт права голосу в Раді Європи. Крім того, внутрішню політику прем’єра Віктора Орбана Ассельборн назвав диктаторською. За словами Сіярто, “екстремістські ліберали” хочуть заполонити Європу мігрантами, а отже, і Угорщину, вони несуть неприйнятну точку зору. А сам Ассельборн начебто ненавидить Угорщину.   “Жан Ассельборн – ідіот, але угорці – ні; народ Угорщини не потребує божевільних ідей Люксембургу… уряд Орбана захищає безпеку Угорщини, а міністр закордонних справ Люксембургу з Джорджем Соросом хотів би знести стіну… і заполонити Угорщину мігрантами”, – вважає угорський міністр.  

У 2015 році країни ЄС досягли угоди про розселення біженців, які вже потрапили на територію союзу: зокрема, вводилися спеціальні квоти на прийом мігрантів, які залежали від соціально-економічних показників кожної окремо взятої країни ЄС. Східноєвропейські країни виступили проти такої ініціативи Брюсселя, подавши до суду відповідні позови.   6 вересня 2017 року Суд Європейського Союзу відхилив позови Словаччини та Угорщини щодо скасування квот на мігрантів.    У відповідь Братислава та Будапешт заявили, що, як і раніше, не будуть приймати біженців, незважаючи на рішення суду.   Прем’єр-міністр Угорщини Орбан додав, що Будапешт не змінить позицію щодо відмови від мігрантів, незважаючи на рішення вищого Суду Євросоюзу зберегти квоти на їх прийом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *