Борешся з корупцією? – Потрапиш до реєстру корупціонерів

37-річна Агія́ Загребельська – уповноважена Антимонопольного комітету України стала незручною через свої розслідування у сфері грального бізнесу, посередницьких «прокладок» на доступі до бази оцінок Фонду держмайна, картельної змови «харчових» підрядників Міноборони, різних схем у сфері Мін’юсту.

 

Запрошую, шановні читачі, до прогулянки Чернівцями. Оберемо невеличку частинку міста – не більше 500 метрів – і пройдемося проспектом Незалежності: від перехрестя з вул. Головною до ТРЦ «Формаркет», що на перехресті з вул. Небесної Сотні. На цьому відрізку ми вже рахували якось аптеки. А нині звертаю вашу увагу на заклади грального бізнесу, які маскуються під будь-що, та вирахувати їх доволі нескладно… Протягом тільки останнього часу їхня кількість на цьому відрізку подвоїлася чи навіть потроїлася. Але ніхто з влади цього не помічає.. Натомість Агія́ Загребельська  побачила цю небезпечну тенденцію з Києва, за що й поплатилася. Бо незручну  уповноважену АМКУ можуть звільнити за надуманими звинуваченнями. А сталося таке.

Один із близьких родичів Загребельської за довіреністю їздив на її старому автомобілі Toyota. Родич продав автівку за 300 тис. грн, а Загребельська подала до НАЗК інформацію про суттєві зміни в майновому стані через три дні після того, як отримала кошти від продажу автомобіля й підтвердні документи.

НАЗК склало стосовно Загребельської протокол за начебто порушення антикорупційного законодавства:  в агентстві вирішили, що чиновниця мала повідомити їх про суттєві зміни в майновому стані не пізніше як через десять днів після зняття з реєстрації авто, а не коли вона була офіційно повідомлена про це й отримала дохід.

«Суд приняв відверто дивне рішення, адже Загребельська спростувала всі доводи прокурора в суді, а протокол НАЗК складений з надуманих підстав і грунтується на припущеннях. Тепер чиновниця має всі шанси виграти справу в Європейському суді з прав людини», – коментує юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

Суддя Тамара Юденко цілком проігнорувала всі доводи Загребельської. Одним із них було те, що протокол Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) склали всупереч із їхніми же роз’ясненнями.

Київський апеляційний суд залишив без змін покарання Загребельській. У справі «Загребельська проти НАЗК» цей суд є останньою інстанцією. Тепер чиновницю внесуть до реєстру корупціонерів і взагалі можуть звільнити з посади.

Нагадаємо, в аналогічній ситуації суддя Солом’янського суду Сергій Агафонов  виправдав іншу чиновницю АМКУ Тетяну Кулішову, але Загребельську чомусь визнав винною у порушенні антикорупційного законодавства. Суд оштрафував Загребельську на 1700 гривень, погодившись із протоколом НАЗК.

Цього разу дишло закону обернули проти незручної чиновниці. Ось так у нас в Україні борються із корупцією та корупціонерами…

Ваш Іван ДУПА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *