Космічне агентство України не підтримує науку

Космічна галузь 2019-го знову залишилася без фінансування

Керівництво державного космічного агентства України – це окрема біда, яка, найімовірніше, поховає українську космічну науку остаточно. На жаль, на сьогодні фінансування нашої космічної галузі становить менш ніж один відсоток від запланованого бюджету. Про це в інтерв’ю для ZN.UA сказав Валерій Корепанов, доктор технічних наук, заступник директора Львівського центру Інституту космічних досліджень. За його словами, торік для ДКАУ виділили якісь гроші, але нікому нічого, окрім зарплати, а значну частину, кілька десятків мільйонів, повернули до бюджету.

«Досліджень без грошей не буває. Це просто безпорадність керівництва ДКАУ та небажання підтримувати науку, – зазначив учений. – Якщо не вжити відповідних заходів, то настане кінець нашому науковому космосові, а невдовзі відімре й ракетобудування: не може техніка бути конкурентною без наукової підтримки. Програма космічних досліджень – це найважливіший документ, що має бути керівництвом до дії».  

Заступник директора Львівського центру Інституту космічних досліджень підкреслив, що Космічне агентство подало до ВРУ свій варіант бюджету на 2019-й, у якому наукових досліджень немає взагалі. Досі програма не прийнята й космічна галузь знову залишилася без фінансування.  

За матеріалами ZN.UA

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *