Їсти чи не їсти? Це про вівсянку

Корисна чи все-таки не дуже вівсяна каша? Багато хто вважає її джерелом «порожніх калорій», які сприяють набору ваги. Дієтолог пояснила, що вівсянка не призводить до повноти, якщо споживаєте не дрібні, швидко заварювані пластівці, а зерна. Овес містить багато фолієвої кислоти, вітаміну А і вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, вітаміну Е.

Дрібні вівсяні пластівці не мають клітковини, менш поживні і більш калорійні. Зерно набагато корисніше, оскільки в ньому зберігаються всі мінерали і вітаміни. Якщо і готувати вівсянку з пластівців, то вибирати потрібно найбільші, які довше варяться.

Готувати вівсянку на воді чи на молоці? – Це лише справа смаку. Але у вівсянці на молоці буде більше калорій. Якщо людина хоче схуднути, їй, можливо, більше підійде вівсянка, зварена на воді. Втім, вівсяна каша на молоці цілком вписується в раціон при дотриманні добового калорійного ліміту.

Насиченою значною кількістю вітамінів та інших корисних мікроелементів, вівсянка не має негативного впливу на засвоюваність мікроелементів людським організмом.

Кому дійсно вівсяна каша не підходить – це людям, які не переносять рослинного білка глютену.

medikforum

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *