Вуличний бруд – шлях до ожиріння, – вчені

Вчені зробили висновок: чим менше в ваш будинок потрапляє бруду з вулиці, тим менше ризик виникнення гормональних порушень, що ведуть до набору ваги. Про це повідомляє newsyou.

Дослідницька група в складі двох португальських університетів Авейро і Бейра Інтеріор на щорічній конференції Європейського товариства ендокринології, що проходить в Барселоні, оприлюднили результати свого дослідження.

Вони заявили, що винуватцем багатьох бід зайвої ваги є обесогени. Ці хімічні елементи взаємодіють з гормонами і програмують роботу клітин організму. Через це змінюються процеси, які збільшують кількість і розмір жирових клітин, а це призводить до відкладення жирів в організмі, крім цього, підвищується апетит і знижується витрата калорій.

Обесогени є практично у всіх предметах, якими люди користуються щодня: добрива, водовідштовхувальні і вогнетривкі матеріали, пластик, засоби для чищення, косметика, навіть в домашньому пилу і продуктах харчування.

«Обесогени є практично скрізь, тому забути про них назавжди неможливо», – заявила провідний спеціаліст Ана Катаріна Суза.

Однак вона зазначила, що можна знизити їх присутність якщо регулярно прибирати вдома і стежити за своїм харчуванням. Суза разом з колегам рекомендує дотримуватися 7 цих правил:

Не ходити у взутті будинку;

Їсти свіжі продукти, а не ті, що пройшли технологічну переробку;

Купувати фрукти і овочі, які вирощені натуральним способом;

Спробувати не користуватися пластиком, коли їсте;

Як можна частіше в будинку витирати пил і пилососити з очищуючим фільтром;

Так як килими збирають багато пилу, постарайтеся мінімізувати їх кількість у себе вдома;

Користуйтеся домашніми хімічними засобами, в яких немає обесогена. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *