Вчені з’ясували, чому хочеться з’їсти чогось шкідливого

Якщо раптово вам захотілося з’їсти чогось не надто корисного, це може свідчити про брак якогось мікроелементу в організмі. Хоча можна не піддаватися спокусі, а з’їсти щось корисніше, пише Cosmo.

Шоколад. Раптово захотілося шоколаду – в організмі бракує магнію. Поповнити цей запас можна за допомоги горіхів, насіння соняшнику, фруктів, стручкових і бобових.

Хліб. Якщо людині кортить з’їсти хліба, це може бути ознакою дефіциту азоту. Останній міститься рибі, м’ясі, горіхах.

Жирна їжа. Потяг до жирного – свідчення нестачі кальцію. Не варто одразу накидатися на смажені м’ясо чи картоплю. Краще з’їсти броколі, стручкових і бобових, сиру, кунжуту.

Копченина. Тягне до копченого – це може бути дефіцит холестерину в організмі. Скуштуйте авокадо, червоної риби, горіхів, оливків.

Солодощі.Коли людині хочеться солодкого, це свідчить про дефіцит глюкози. Але з’їсти варто не цукерки та тістечка, а мед, солодкі овочі, ягоди та фрукти.

Кисле та квашене. Про дефіцит вітаміну С свідчить бажання з’їсти чогось кислого. Краще обійтися продуктами без оцту: лимонами, журавлиною, ківі, полуницею, шипшиною, брюссельською капустою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *