Людина складається з… мікробів

Вони переважають людство за численністю. Експерти стверджують, що ці крихітні грудочки, палички чи кульки присутні всюди, подобається це людині чи ні. Більше того, практично на 90% складається з мікроорганізмів людське тіло! Дуже незначна кількість середовищ, по-справжньому чистих від них.

На щастя, з майже 60 тисяч типів мікроорганізмів, з якими людина стикається повсякчас, лише 1-2% є потенційно небезпечними для людини з нормальним імунітетом.

Але треба знати, що існує кілька місць, де концентрація мікробів особливо висока.

1. Пральна машина: в одноразовій порції білизни, яку ми закладаємо на прання, міститься близько 100 млн.бактерій.

2. Авто: ручка коробки переключення передач несе на собі в середньому 70 мікробних тілець на квадратний сантиметр. Дуже забрудненим місцем в автівці є панель приладів: мікробам подобається її освітлення, температурний і вентиляційний режим. Зважайте й на те, що пасажирські місця, особливо так звані дитячі, активно обмінюються з пасажирами мікробним складом. Надто ж небезпечний килимок під ногами.

3. Телефон: приблизно 20% наших сотових мають на поверхні різні форми хвороботворних бактерій.

4. Дамська сумочка і чоловіче портмоне: хоча призначення цих предметів подібне, мікробний склад ідентичним не назвеш. Адже багато жінок ставлять свої сумочки на будь-яку поверхню в громадських місцях, збираючи бактерії звідусюди.

5. Кнопки: в сучасному оточенні людини вони практично всюдисущі – і рідко обробляються при прибираннях.

6. Туалети в літаках і поїздах: у них прибирають, але велика кількість людей, які зібрані разом на порівняно невеликий проміжок часу, призводить до того, що мікроби почуваються тут досить комфортно.

7. Дошка для нарізання продуктів: на цьому реманенті інколи знаходять у 200 разів більше фекальних продуктів, ніж на сидінні унітазу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *