Вам погано? То, може, ви споживаєте забагато вуглеводів?

Велика кількість вуглеводів – серйозне навантаження для організму. Якщо він не може з цим впоратися, виникає погане самопочуття, хоча деякі симптоми важко відразу пов’язати з проблемою солодкого.

Підвищений холестерин. Холестерин часто зростає, коли людина зловживає швидкими вуглеводами, що не вимагають великих енергетичних витрат на перетравлення і легко всмоктуються. Йдеться про рафіновані вуглеводи, які ми споживаємо з білим хлібом, рисом і манкою, макаронами, пластівцями й солодощами. Ці продукти призводять до різких стрибків цукру в крові та інсуліну.

Втомлюваність. Швидкі вуглеводи дають приплив енергії, але через невеликий проміжок часу настає такий же різкий спад тонусу. Як наслідок, у розпалі дня ви можете відчувати сонливість, занепад сил.

Забудькуватість. Надлишок цукру, головного джерела швидких вуглеводів, згущує кров, що призводить до затуманення мозку, гальмує його діяльність.

Перепади настрою. Різкі коливання рівня цукру в крові, пов’язані з реакціями організму на споживання швидких вуглеводів, можуть зумовлювати й проблеми з настроєм. Якщо протягом дня ви відчуваєте то ейфорію, то пригніченість і смуток, однією з причин таких коливань може бути надмірна кількість солодощів.

Головний біль. За надлишку солодкого підшлункова залоза працює в підсиленому режимі, щоби активізувати виведення зайвого цукру. Водночас згущується кров, що може спричиняти спазми дрібних судин. Таким чином можуть звужуватися й судини мозку, через що болить голова.

Падіння тиску, слабість. Раптова слабість, запаморочення, «ватні» ноги можуть бути ознакою того, що харчується людина  неправильно: вона споживає забагато вуглеводів, солодкого. Велика кількість інсуліну та інших речовин, що виділяються у відповідь на це, сприяє розширенню кровоносних судин органів черевної порожнини, що і призводить до погіршення самопочуття.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *