У тих, хто їсть моркву, зменшується ризик різних захворювань, із раком включно

 

Морква – джерело каротину – борця із раком. Як показують наукові дослідження, споживання 2,8 мл бета-каротину на добу відбивається зниження ризику розвитку раку на 40%. До того ж, ця речовина сприяє покращенню стану шкіри, уповільнень процесів старіння, покращенню імунітету, зору й настрою.  

Морква містить значну кількість антиоксидантів. Ще одна причина почати регулярно споживати моркву. Антиоксиданти зменшують шкоду, якої завдають клітинам організму вільні радикали, які підвищують ймовірність розвитку хвороб старіння та онконедуг. До речі, моркву споживати найкраще звареною «в мундирі».  

Морква має калій, важливий для серця. За словами фахівців, калій, що міститься в моркві, допомагає знижувати тиск, підвищує захищеність судинної системи від розвитку атеросклерозу, корисний при варикозному розширенні вен.

Морква – засіб від болю та втоми. Якщо регулярно їсти моркву, можна домогтися зниження навантаження на м’язи та суглоби (м’язова втома спричиняє болі та тілесний дискомфорт). Багато людей втомлюється від повсякденної рутини, але не мають можливості давати повноцінний відпочинок м’язам і суглобам. Споживання моркви може допомогти в цьому. Фахівці вважають, що споживати моркву доречно й при мігренях.

Морква наводить лад у роті. Експерти зазначають: якщо пожувати сиру моркву кілька хвилин і виплюнути, кількість хвороботворних організмів у ротовій порожнині зменшується утричі. 

ladyhealth.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *