Що буде, якщо ви з’їдатимете 2 банани на день

Банани – це не лише смачно, але й корисно. І ще: не викидайте перестиглі банани.
На думку японських дослідників, що стигліший банан, то темніша його шкірка і тим більше в ньому міститься TNF – позаклітинного виду білка, який спрацьовує як чинник некрозу пухлини і бореться з аномальними клітинами в організмі. А ще у бананах багато антиоксидантів, так само потрібних нашому організмові.

Відтак існує щонайменше  7 позитивних впливів  бананів на організм:

… допомагають від здуття та печії. Антикислотна властивість бананів зменшує кислотний рефлекс (відрижку) і печію.

… стабілізують тиск. Банан містить майже 400 мг калію і дуже мало натрію, що корисно для здоров’я серця, допомагає запобігати серцевим нападам, інсультам і стабілізувати кров’яний тиск.

додають енергії. Споживання 1-2 бананів перед тренуванням надасть вам достатньо енергії на понад годину тренування. Калій, що міститься у бананах, захищає ваші м’язи від судом, а вуглеводи додають достатньо енергії, аби протистояти важким навантаженням.

… борються з анемією.  Анемія проявляється у вигляді блідості, втомлюваності та задишки. Банани піднімають рівень еритроцитів і гемоглобін у крові, таким чином протистоять анемії.

… покращують травлення. Вони легко перетравлюються й не подразнюють травний тракт. Банани можна їсти при гастриті та печії, вони відновлюють вміст мінералів, втрачених унаслідок діареї.  

понижують рівень стресу. Вони містять триптофан, який потрібний нашому організмові для вироблення серотоніну – «гормону щастя». А ще кожний банан у середньому містить близько 27 мг магнію, який «відповідає» за гарний настрій і здоровий сон.

…компенсують дефіцит вітамінів. Один банан містить у середньому п’яту частину добової норми вітаміну В6, який допомагає організмові виробляти інсулін. Багато хто вважає, що найбільше вітаміну С містять апельсини й полуниця, у бананах міститься 15% добової норми цієї важливої речовини. Адже вітамін С є важливим антиоксидантом, який допомагає боротися з онкозахворюваннями, – повідомляє lifter.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *