Регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки, – Уляна СУПРУН

Регулярні пробіжки знижують ризик смерті від серцевих нападів та інсультів, а також продовжують життя на 3 роки.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

Так, дослідники, які аналізували стиль життя більш як 55 тисяч людей протягом 15 років визначили – регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки, зазначає Супрун.

“Все завдяки тому, що біг дає кардіонавантаження, які так потрібні для здоров’я серця. Не обов’язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності вас приємно здивує. Бігайте протягом 5-10 хвилин щодня у комфортному для вас темпі і це вже спрацює! Втім, якщо можете – бігайте більше”, – наголошує в.о. міністра охорони здоров’я.

За її словами, щодо бігу є різні дослідження, але майже в кожному цифри вражають: для людей, що регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижувався на 45%, а передчасної смертності – на 30%.

Так, фізична активність – пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги.

“Водночас, що нижче рівень активності, то вищий ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету та високого тиску.

Тож намагайтеся все життя проводити в русі. Будь-яка мінімальна, проте регулярна фізична активність дуже корисна для здоров’я”, – повідомляє Супрун.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *