Речі, які прискорюють ваше старіння

 

Старіння є невід’ємною частиною життя, його не можна скасувати. Однак ми хочемо залишатися гарними й активними якнайдовше. Загальновідомо, що здоров’ю шкодять  неправильне харчування, паління й малорухливий спосіб життя. Проте існують і  завуальовані вороги молодості. Американські експерти назвали десять несподіваних причин передчасного старіння, повідомляє  «Народна Правда».

 

Телевізор. Що довше людина сидить перед телевізором, то гірше для її талії. Однак така звичка зменшує також тривалість життя. Науковці з Університету Квінсленда (Австралія) з’ясували, що за кожну нову годину біля телевізора життя людини зменшується на 22 хвилини. Більш того, звичка не відриватися від екрану загрожує розвитком хвороби Альцгеймера.

Вживання рідини з пляшки або через соломинку. Відомо, що споживання певних напоїв впливає на зовнішній вигляд, але важливо й те, як саме ми їх п’ємо. Якщо волієте пити просто «з горла» чи через соломинку, знайте, що це прискорює утворення зморшок і глибоких ліній навколо рота так само, як куріння. Експерти рекомендують пити тільки зі склянки.

Надлишок або нестача фізичних навантажень. Ніхто не заперечуватиме, що фізична активність украй важлива для здоров’я й зовнішнього вигляду. Але не тільки нестача фізичних навантажень шкідлива для здоров’я: небезпечний і надлишок їх. Перенапруження суглобів підвищує ризик артриту, не кажучи вже про перенапруження серцево-судинної системи. Водночас нормована кількість навантажень стимулює кровобіг і захищає від старіння.

Центральне опалення. Люди витрачають значні кошти на догляд за шкірою, не підозрюючи, що батареї в квартирі зводять це нанівець. Центральне опалення та кондиціювання висушують шкіру й сприяють утворенню зморшок. Ось чому так важливо зволожувати повітря в оселі.

Цукор. Зловживання цукром шкідливе не тільки для фігури, але і для збереження молодості, бо цукор вкупі з сонячним промінням і тютюновим димом – серед головних причин зморшок.

Мило. Багато хто вважає його найкращим другом, але це не так. Шкіра має природний захисний бар’єр проти бактерій, який… видаляється милом. Відтак шкіра починає старіти швидше.

Подушки. Вони становлять небезпеку через звичку багатьох людей спати на боці, тож на одну з половин тіла відбувається посилений тиск, через що шкіра складається в зморшки. Косметологи настійливо рекомендують частіше спати на спині.

Дієта з низьким вмістом жирів. Загальна думка, що подібне харчування дозволяє худнути. Однак відмова від корисних жирів на кшталт жирних кислот Омега-3 негативно впливає на організм і прискорює процеси старіння. Не забувайте про жирну рибу і волоські горіхи.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *