Про чоловіка, найпопулярнішого на Буковині в жінок різного віку, його медичний центр «МОЯ СІМ’Я» та численних дітей…

 

І не тому популярного, що Ігор Друца зовні у свої роки ще не просто о-го-го, а таки о-го-го-го-го-го-го! Ще й співрозмовник надзвичайно цікавий. Однак секрет його привабливості лежить в іншій площині – у високому  професіоналізмі акушера-гінеколога та золотих руках хірурга.

 

Захистивши кандидатську дисертацію й створивши Буковинський медичний центр «МОЯ СІМ’Я», можна було б і заспокоїтися та почити на лаврах. Нехай, мовляв, трудяться молодші. Та Друца належить до тієї когорти спеців, які ніколи не зупиняються на досягнутому. Розвиток і просування вперед – його життєве кредо. І це ми вам зараз продемонструємо.    

 

Історія перша – традиційна

Чернівчанці Ользі 34 роки. 10 років вона у шлюбі. Дітей немає.

– Надія у мене зажевріла, коли пролікувалася та прооперувалася в Ігоря Олександровича Друци, – розповіла вона свою історію.

– Мала величезну фіброміому. Минулої середи її видалили, від наркозу відійшла легко і швидко. Переночувала у стаціонарі й наступного дня виписалася. А в суботу вже пішла на роботу. Фантастика! Та й на животі залишилися невеличкі сліди від трьох проколів – як мені пояснили, у центрі використовують органозберігаючі технології, так звані лапараскопічні операції.

Я працюю на Калинівському ринку, а там, як відомо, працює «сарафанне радіо»: усі все знають про всіх. Тож, до кого йти лікуватися, вам скажуть одразу. І не помиляться. До слова, подібна ситуація була і в моєї сестри, – ділиться Ольга. – Вісім років вона поневірялася по лікарях і до Києва навіть їздила, бо в неї щось було на яєчниках, аж доки не потрапила до Ігоря Олексійовича. Він її прооперував і вона одразу ж завагітніла! Я знаю чимало жінок, які після операцій у Ігоря Олександровича народжували дітей. Тепер ось моя черга, – посміхається. – І сумнівів щодо цього у мене немає.

 

Лапароскопічна операція — це операція на внутрішніх органах через невеличкі розрізи. До черевної порожнини проникають спеціальним оптичним приладом – лапароскопом, який являє собою трубку з системою лінз, приєднану до відеокамери. Відеокамера виводиться на монітор. Через розрізи вводяться такі ж мініатюрні хірургічні інструменти. Хірург оперує, бачачи операційне поле на екрані монітора.

 

І подібних операцій, після яких у жінок настає щасливе материнство, за плечима Ігоря Друци десятки, сотні, тисячі…

– Жіноче й чоловіче безліддя – це проблема ХХІ століття. А штучне запліднення далеко не всім по кишені, – каже лікар. – У нашому ж центрі, який має завдяки своїй роботі, мабуть, уже цілий дитячий садочок, принаймні, групу – точно, завжди спочатку знайдуть причину проблеми. Для цього спілкуємося з парою. Обстежуємо обох. У жінок, як правило, до проблем з народженням дітей призводять непрохідність труб, полікістози яєчників, деякі післяопераційні ускладнення тощо. Тож після діагностування вживаємо всіх засобів для усунення недуги.

 

Історія друга – інноваційна

– У мене було нетримання сечі, – каже 69-річна Марія Петрівна. – Нині я можу говорити про це з посмішкою. Та ви навіть собі не уявляєте, яка це серйозна і болісна для психіки жінки проблема.

 А вона, за даними медстатистів, виникає чи не у половини жінок після 50 років. І в кожної своя причина. Адже це може статися через велику кількість пологів чи важку фізичну роботу й опущення органів малого тазу, через анатомічні особливості жіночих органів чи на нервовому ґрунті.

– Та й тема ця не дуже піддається обговоренню, – продовжує Марія Петрівна. – Тому  жінки страждають і терплять, терплять і страждають. І мусять ходити у памперсах – адже розсмієшся – і вже мокра, не дай Боже, чхнеш – і буде від тебе смердіти, якщо забула зранку вдягнути памперс. Повірте, це не життя, а мука. І коли я дізналася, що на Буковині один із лікарів, а це був Ігор Олексійович Друца, зробив операцію, яка позбавляє нетримання сечі, я одразу ж побігла до Центру «МОЯ СІМ’Я». І за один день(!) я позбулася вади, яка не давала мені жити протягом останніх 15-ти років. Не в змозі передати всю вдячність п. Друці та його колегам за те, що вони повернули мене до життя. Та й не тільки мене – всі мої подруги та сусідки, в яких були такі ж проблеми, вже пройшли через цей центр.

 

Операцію з пластики піхви називають слінговою або TVT операцією. Цей метод лікування, хоча і вважається радикальним, та є найбільш ефективним. Проленова петля (друга назва такої операції) вперше була застосована у Швеції Ульмстеном, провідним фахівцем у своїй справі. Після першого подання цього методу лікування операцію визнали в усьому світі як найкращий спосіб лікування цієї патології. Вона належить до операцій одного дня.

 

– Тазове дно відповідає за підтримання матки, сечового міхура, прямої та тонкої кишки і в цілому відіграє важливу роль для здоров’я жінки, її репродуктивної функції та статевого життя, – пояснює Ігор Друца. – Але з плином часу, його функція слабшає внаслідок зниженням кількості жіночих статевих гормонів, збільшення ваги, вагітностей, пологів та надмірних фізичних навантажень. Це доволі часто призводить до нетримання сечі, підтікання якої можуть траплятися під час кашлю, чхання, сміху, а також при бігові, стрибках тощо. Коли до центру приходять жінки з цією патологією, спочатку ми вивчаємо глибину проблеми, тобто ступінь ураження. Бо коли стадія початкова, жінки можуть обійтися лише вправами Кегеля. Був такий американський гінеколог Арнольд Кегель, який розробив серію вправ як альтернативне лікування низки проблем у цій ділянці тіла.

За словами п. Друци, на Буковині слінговими операціями чомусь поки що ніхто не цікавиться, хоча в них доволі значна потреба.   

До слова, в цій операції беруть участь як акушер-гінеколог, так і уролог. Бо в Україні немає такого спеціаліста, як урогінеколог. Та, попри це, Ігор Олексійович є членом  Чеської асоціації урогінекологів, на засіданнях якої неодноразово виступав із доповідями. Тож малоінвазивні (невеликого ступеня хірургічного втручання) операції він виконує блискуче. Разом із молодим урологом Володимиром СКРИПЧУКОМ завершили на базі «МОЄЇ СІМ’Ї» організацію Центру урогінекології та патології малого тазу, де буквально за якихось три місяці провели вже понад 50 слінгових операцій. 

До речі, перша слінгова операція на Буковині успішно проведена в Буковинському медичному центрі «МОЯ СІМЯ».

 

Плюс команда на всі сто!

У Буковинському медичному центрі «МОЯ СІМ’Я» Ігор Друца зібрав команду висококласних професіоналів й однодумців. Назвемо лише кілька прізвищ: отоларингологи Олександр ПОНИЧ і професор Світлана ЛЕВИЦЬКА, доцент дитячий кардіоревматолог Леонід ШВИГАР, доцент дерматовенеролог Михайло Перепічка та доцент терапевт Іван ГОРАЗДЮК. Тут приймають також логопед і масажист.

І про центр озонотерапії

Він також діє при Буковинському медичному центрі «Моя сім’я». При застосуванні озону у хворих, окрім лікування основного захворювання, спостерігається покращення зору, слуху, потенції, стабілізується артеріальний тиск і цукор крові, зникає хронічна втома. Озонотерапія сприяє реабілітаціїї та відновленню організму після променевої та хіміотерапії. Широко застосовується в геронтологічній практиці для омолодження організму, при цьому відчувається приплив сил та енергії, зростає працездатність, покращується якість життя.

Біологічна дія озону: бактерицидна, вірусоцидна, фунгіцидна (протигрибкова); антигіпоксичний ефект; відновлення процесів обміну; імуномодулювальна та імуностимулювальна; дезінтоксикація організму; знеболювальна дія; покращення функцій еритроцитів та мікростимуляції.

Показання для застосування озону:

Акушерство та гінекологія: ерозії шийки матки, аднексит, ендометрит, бактеріальний вагініт, токсикози та анемія вагітних, фетоплацентарна недостатність, прогресуюча атрофія зовнішніх статевих органів.

Хірургія: трофічні виразки, анальні тріщини, абсцеси, гнійні та незагоювані рани, септичні пролежні, опіки, хронічний остеомієліт, тромбофлебіт, облітерація судин нижніх кінцівок.

Урологія: пієлонефрит, гломерулонефрит, цистит, уретрит, простатит, погіршення потенції.

Онкологія: реабілітація та відновлення організму після променевої та хіміотерапії (променеві опіки, цистити, коліти, вагініти).

Загальна терапія: ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба, атеросклероз судин, ревматизм, артрити, хронічний гастрит, коліт, виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки, хронічний гепатит (в т. ч. алкогольний), цироз печінки, хронічний холецистит і панкреатит, хронічний бронхіт, пневмонія, бронхіальна астма, алергічні хвороби, цукровий діабет та його ускладнення, анемія.

Офтальмологія: атрофія зорового нерва, атрофія сітківки, тромбоз судин сітківки, травми рогівки, погіршення зору.

Інфекційні хвороби: відновлення організму після перенесених вірусних гепатитів, гельмінтози, лямбліоз.

Венеричні хвороби: захворювання, що передаються статевим шляхом (хламідіоз, уреоплазмоз, мікоплазмоз, кандидомікоз, трихомоніаз), а також їхні ускладнення.

Дерматологія: фурункульоз, піодермія, герпес, усі види грибкових захворювань, псоріаз, нейродерміт, екзема, лишай, бульозні дерматози, себорея.

Неврологія: реабілітація після інсультів, мігрень, дисциркуляторна енцефалопатія, підвищення внутрішньочерепного тиску,  синдром хронічної втоми, атеросклероз судин головного мозку, вегетосудинна дистонія.

ЛОР-хвороби: гайморит, фронтит, алергічний риніт, фарингіт, нейросенсорна туговухість, хронічний тонзиліт, отит, погіршення слуху.

Косметологія: лікування целюліту, вугрової висипки, локальної ліподистрофії, алопеції та ожиріння, видалення зморшок та судинних «зірочок», мішків під очима.

Сучасний немедикаментозний метод лікування озоном в Україні почали використовувати лише від 2004 року. Хоча він заміняє або суттєво зменшує потребу в лікарських препаратах. Озонотерапія добре переноситься пацієнтами, практично відсутні побічні впливи, вона має високу медичну ефективність.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

 

м. Чернівці, вул. Герцена, 2В.

м. Кіцмань, вул. Незалежності, 1.

Телефони: +38 (096) 30 111 92; +38 (066) 74 61 361; +38 (094) 99 17 106; +38 (0372) 90 51 06

Робочі дні: Понеділок –п’ятниця від  08:00 до 20:00Субота – 08:00 – 14:00.

 Неділя – вихідний.

Ліцензія: Серія АЕ №282719 МОЗ України 19 вересня 2013 року №816

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *