Масок немає: Чи готова Буковина до зустрічі з коронавірусом?

На думку заступника Секретаря Ради національної безпеки України, доктора медичних наук Олексія Соловйова, Чернівецька область має головне – лікарів. Щодо відсутності в аптеках і в лікарнях масок, чиновник зауважив, що існують домовленості з вітчизняним виробником, отже невдовзі маски будуть. Про те, чому влада запізнилася з цим рішенням, мови не було.

Про кількість апаратів для порятунку від дихальної недостатності в обласному центрі повідомила Наталія Гусак, заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації: 4 – у дитячій обласній та 13 – в обласній клінічній лікарні. Наступного тижня довезуть ще 6, тож має вистачити.

Під час брифінгу заступник Секретаря РНБО наголосив, що в Чернівецькій області коронавірус не виявлений: у госпіталізованих до інфекційного відділення хворих цю недугу не діагностували.      

Саме вчора, у день відвідин заступника Секретаря РНБО,  Всесвітня організація охорони здоров’я підвищила оцінку ризику коронавірусу до «дуже високого», на глобальному рівні. Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус під час брифінгу у п’ятницю, 28 лютого. Та без паніки:  Україна до ризиків готова, за словами чиновників. Принаймні наступного тижня вже отримаємо експрес-тести, які даватимуть результати за 15 хвилин.

Секретар РНБО взяв участь у засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в ОДА, відвідав інфекційне відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні та контрольно-пропускний пункт «Порубне». За його словами, умови в інфекційному відділенні бажають кращого.  

 

 Коронавірус – це для старих?

Принаймні діти до 15 років, за словами заступника Секретаря Ради національної безпеки України, доктора медичних наук Олексія Соловйова, який учора відвідав  Чернівецьку область і зустрівся з журналістами на брифінгу, на коронавірус не хворіють.

Як правило, у 60% хворих на корона вірус  він починається, як грип, а у 15% – як кишкова інфекція, тобто з розладами шлунка та діареєю. У більшості недужих на Covid-19 захворювання проходить, як легка недуга.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *