Фікус – «швидка допомога»

Фікус – звична, здавалося б, рослина, яка прикрашає наші оселі. Але насправді вона має багато цілющих властивостей. Отож, коли здоров’я вас підводить – під руками завжди може опинитися цілющий зелений помічник.

Мозолі

Листок фікуса подрібнити, додати 70%-ний етиловий спирт до консистенції густої сметани. Суміш накласти на мозоль, накрити целофаном і тканиною. Пов’язку залишити на добу. Процедуру повторювати до отримання потрібного результату.

Мастопатія

Листок фікуса поварити кілька хвилин у воді, подрібнити до кашоподібного стану і прикладати до затвердінь на молочних залозах.

Бородавки

Подрібнений до консистенції кашки листок фікуса залити 50 мл оцту, настоювати протягом 10 днів. Прикладати на 5-10 хвилин.

Захворювання суглобів

Один листок фікуса подрібнити і залити 100 мл води, настоювати 2 тижні. Увечері після ванни натерти цією настоянкою хворі суглоби і закутати шерстяним шарфом.

Гематома

Ватний тампон, змочений соком з листя фікуса, прикладати до гематоми на 1 хв. 5-6 разів протягом дня до повного розсмоктування.

Бронхіт, трахеїт

Фікус – ефективний відхаркувальний засіб. До того ж він усуває запальні процеси в органах дихання. Листок поварити кілька хвилин у воді, змазати медом і прикласти цілим до грудей. Зверху покласти целофан, фланелеву тканину і прикріпити шарфом.

Дизентерія, кишкові розлади

До 50 г соку листя фікуса додати 100 мл медичного спирту. Настоювати 2 дні, приймати по 1 ст. л. у першу добу кожні 2 години, на другі і треті – 5 разів на день, на п’яту – по 1 ч. л. три рази на день.

Геморой

Ватний тампон просякнути соком фікуса і ввести на ніч. Курс лікування – 10 днів. Можна виготовити льодяні свічки: 1 ч.л. соку розвести 2 ч.л. води і заморозити у формі з фольги. Перші 3-4 дні льодяну свічку вводять на 10 секунд, потім час збільшують. Курс лікування – 7-10 днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *