Дієтичним м’ясом – по діабету!

Міжнародна дослідницька група дійшла висновку, що споживання дієтичних видів м’яса може захистити людину від розвитку цукрового діабету. Експеримент з волонтерами продемонстрував: присутність протягом двох тижнів  в раціоні харчування людей дієтичного м’яса сприяла зниженню рівня глюкози в крові.

Зокрема, визначили фахівці, захистити організм від захворювання на цукровий діабет можуть курятина, яловичина й лосось. Вони містять багато діпептиту карнозину – навіть назва його походить від латинського «Carno» – м’ясо. У карнозині присутні амінокислоти, здатні боротися із глікацією білків – осіданням цукру на білках в організмі – процесом, руйнівним для мозку та кровоносних судин, який загрожує розладами пам’яті, інсультами та серцевими недугами, пояснюють автори роботи.

У проекті брали участь люди і хворі, і лише зі схильністю до діабету та хвороб серця. Протягом 12 тижнів учасники отримували «плацебо» (індиферентні речовини, що застосовуються в експериментах у контрольних групах)  або 2 г  карнозину на день. У підсумку збагачення діпептидом знижувало потребу в ін’єкціях інсуліну порівняно з тими, хто вживав плацебо.

ladyhealth.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *