Борщ, холодець і сало – найкорисніші українські страви

Медики стверджують, що найкориснішими є страви, приготовані з продуктів місця проживання людини.

Тобто, незважаючи на модну азіатську або європейську кухню, для українця будуть корисними саме українські страви.

Так, свіже і солоне сало містить насичені жири, необхідні для імунітету і здоров`я периферичної нервової системи. Однак це не той холестерин, якого панічно бояться.

Холестерин, що з’являється на стінках судин, потрапляє не з продуктами. Це – наслідок порушення метаболізму жирів. Також арахідонова кислота, що є в салі, підтримає здоров’я серцево-судинної системи.

І пісний, і м’ясний борщ – джерело вітамінів і мінералів. Відвар з овочів і зелені в поєднанні з клітковиною і білками надає зміцнюючу дію на організм, покращує травлення, очищає кишечник.

Холодець надає істотну користь суглобам, особливо якщо людина хвора на артроз або відновлюється після отриманих травм. Крім того, зміцнює насичений бульйон і дихальні шляхи, зокрема, легені.

Екстрактивними речовинами і білками поліпшується стан епітелію, допомагаючи при таких захворюваннях, як туберкульоз, хронічний бронхіт і бронхіт курця.

Ще одна чудова українська страва – сирники зі сметаною. Вони є ідеальним варіантом для тих, хто відноситься з увагою до зовнішнього вигляду – зубів, волосся, нігтів і шкіри.

Корисним буде ця страва і дітям в період, коли відзначається активне зростання. Сирники зі сметаною допоможуть запобігти карієсу і викривленню хребта.

І останній учасник топ-5 корисних страв – вареники з вишнями. Відзначимо, що якщо їх готувати з борошна твердих сортів пшениці, то це не обернеться зайвою вагою. Таке тісто плюс вишні – джерело повільних вуглеводів і рослинного білка.

Якщо говорити окремо про вишні, то вони здатні поліпшити травлення і обмін речовин в організмі.

Більш того, бажаючим схуднути рекомендують вечеряти саме цією стравою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *