5 продуктів, шкідливість яких перебільшують

Наукові дослідження свідчать, що деякі харчі, які прийнято вважати шкідливими, споживають довгожителі. Тож чи не перебільшена їхня шкідливість для здоров’я? Дієтологи реабілітували деякі з них.

Піца. Багато хто вважає, що піца – найбільш небезпечний для фігури фаст-фуд. Та в реальності піца може бути цілком збалансованою щодо білків, жирів та вуглеводів. Щоправда, це коли в ній більше овочів і не надто багато сиру, а корж тонкий.

Молоко. Нерідко можна почути, що молоко не засвоюється дорослим організмом. Однак, за статистикою, в усьому світі саме більшає людей, які добре почуваються, споживаючи молочні продукти. І це добре, бо молоко постачає до організму кальцій, білок, вітаміни й покращує імунітет.

Картопля. Ще один продукт, шкідливість якого перебільшена. Печена й варена картопля не спричиняє ожиріння, при цьому збагачує організм калієм, магнієм, вітаміном В6 і клітковиною, які покращують нервову систему й травлення.

Хлібопекарські дріжджі. Багато хто щиро вірить у те, що бездріжджовий хліб набагато корисніший за продукт із дріжджами. Однак хлібопекарські дріжджі корисні: у них багато білка й амінокислот, вітамінів групи В, незамінних жирних кислот та інших потрібних для здоров’я мікроелементів.

Сіль. Коли хтось переконуватиме вас, що від солі слід відмовитися, скажіть, що шкідливість солі явно перебільшена. Сіль як джерело натрію варто споживати до 5-6 грамів на день. Коли солі вживають недостатньо, організм «витягує» натрій з кісткової та м’язової тканин. І тоді занепад сил та проблеми із діяльністю мозку забезпечені!

24apteka.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *