Зле і міліціонерам, і злочинцям

Правоохоронцям не вистачає пального для виїзду на місце події

Невиплата компенсацій за невикористану відпустку, роботу в нічний час та святкові дні, відсутність пального для виїзду на місця події та транспортування затриманих, неможливість безкоштовно скористатися громадським транспортом, використання власного транспорту під час виконання службових обов’язків – такі проблеми назвали правоохоронці Буковини під час анкетування про умови їхньої роботи.

Анкетування працівників УМВС здійснене в рамках проекту «Зменшення випадків застосування тортур та жорсткого поводження співробітниками міліції», який реалізовувався у Чернівецькій, Львівській, Рівненській та Закарпатській областях за фінансової підтримки делегації Єврокомісії в Україні.

На Буковині його впровадженням займався міський Центр захисту приватних підприємців. Як повідомив керівник Центру Ігор Кухарчук, з липня минулого року в рамках цього проекту 340 працівників УМВС, серед яких – слідчі, дільничні, співробітники ІТТ, кримінальної міліції, оперативних та спецпідрозділів, під час циклу тренінгів підвищили рівень обізнаності із міжнародною практикою запобігання випадкам тортур і отримали посібники «Права затриманих», «Права затриманих: міжнародні стандарти», «Дотримання прав людини у діяльності працівників міліції». Такі ж посібники передано у всі райвідділи міліції та ІТТ.

Мобільна група забезпечувала на постійній основі моніторинг умов затриманих і стану ізоляторів тимчасового тримання райвідділів. Від 28 липня до Центру документування тортур, створеного в межах проекту, надійшло сім звернень, і за кожним з них здійснено перевірку фактів. Щоправда, як заявив на прес-конференції за підсумками роботи І. Кухарчук, вони не підтвердилися.

Водночас цими днями сталася трагічна подія у Сокирянській виправній колонії, де покінчив життя самогубством 28-річний Іван Попа, який відбував там покарання. Як повідомили з відповідного відомства, ознак насильницьких дій на його тілі не було. Та й протягом останніх двох років скарг з боку керівництва колонії на нього не було, хоча до того ув’язнений 24 рази порушував дисципліну. Причина такого вчинку встановлюється.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *