Жінка десантувалася в ломбард

За спробу пограбування ломбарду на вул. Головній обласного центру затримали 26-річну жінку та 41-річного, раніше судимого чоловіка. За словами правоохоронців, у жінки є двоє дітей і вона ніде не працює.

– Жінка причетна лише до пограбування ломбарду, а от її спільник – і до інших резонансних злочинів –  пограбування обмінного пункту та ощадбанку, – заявив Олександр ДЕМИДОВ, начальник УМВС України у Чернівецькій області під час прес-конференції.

За задумом злочинців, жінка мала проникнути до ломбарду і відчинити своєму спільникові двері. Ломбард розташувався у невеличкому приміщенні під сходовим майданчиком у приміщенні одного з торгових комплексів біля автовокзалу.

Жінка збиралася пролізти до ломбарду через вікно у пластиковому даху, але пластик проломився під її вагою. Відтак працівник ломбарду встиг натиснути «тривожну кнопку». На шум прибіг спільник дівчини, який і вистрілив у працівника. Метушня тривала біля 7 хвилин – аж доки на місце події прибули бійці Державної служби охорони. Чоловікові-нападнику вдалося втекти.

Працівники ломбарду намагалися чинити опір, у результаті чого один із них отримав поранення у поперек. Наразі його життю ніщо не загрожує, він уже вдома.

До злочинів спільники готувалися дуже ретельно, передбачали шляхи відходу з місць пограбування і після кожного свого спалювали одяг, у якому були.

Відомо, що чоловік, причетний до пограбування ломбарду, у 90-ті роки уже сидів за квартирні крадіжки, та ще 15 років відсидів у грецькій тюрмі. На волі чоловік трохи більше року… Затриманим «світить» по 12 років позбавлення волі.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *