Завдяки Пруту буковинці в Європі вже давно

На території Буковинського краю протікає три транскордонних річки – Дністер, Прут та Сірет, управління якими покладено на Дністровсько-Прутське БУВР, в  тому числі, і на рівні міжнародного співробітництва з Румунією та Республікою Молдова. Тож у рамках трьохстороннього співробітництва, БУВР став учасником Європейського проекту «Стале інтегроване управління міжнародними річковими коридорами країн Південно-Східної Європи (SEERIVER)».

Даний проект охоплює територію басейну Прута, адже річка від витоку до гирла протікає на території України, Республіки Молдова і Румунії, і спрямований на досягнення спільної згодищодосталого управлінняміжнароднимирічковимикоридорами, гармонізуючи всі інтереси та дії на місцевому, регіональному танаціональному рівнях.

У проекті беруть участь 26 партнерів, які представляють інститути та міжнародні організації, відповідальні за управління водними ресурсами, у тому числі і за міжнародні річкові коридори з 12 країн Центральної і Південно-Східної Європи. Зустріч зацікавлених сторін відбулася вчора у Чернівцях. На ній йшлося про покращення якісного станувод, захисту від повеней та паводків, збереження природного середовища, біорізноманіття та річкової екосистеми Прута в цілому.

Вл. іфн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *