Загиблих на харківській трасі прочан з Буковини учора поховали

Відспівували їх у Свято-Духівському кафедральному соборі в Чернівцях. Заупокійне богослужіння здійснив митрополіт Чернівецький і Буковинський Онуфрій. Загиблих священників поховано на подвір’ях храмів, де вони служили.

Нагадаємо, що в ніч з 8 на 9-те лютого семеро буковинців – священослужителів і мирян прямували мікроавтобусом до Святогорської Лаври (Донецька область). На 397-му кілометрі траси «Харків-Київ» біля райцентру Коломак на мікроавтобус лоб у лоб наїхала вантажівка «DAF», що прямувала з вантажем до Полтави.

Зіткнення було жахливим: п’ятьох пасажирів мікроавтобуса розкидало від удару на дорозі. Щоби вийняти два тіла, затиснуті в салоні, довелося розрізати салон. Вижив лише 48-річний водій вантажівки: вона вилетіла з траси у посадку. За номерами бусика встановили, що вони з Буковини.

За повідомленням прес-служби мінтранспорту, мікроавтобус «Мерседес-Бенц-312» належить приватній особі, не ліцензований. Вантажний автомобіль «DAF» належить ПП «Мудрак С.І.» (Харківська обл.), має ліцензію та ліцензійну картку. Фахівці стверджують, що зіткнення сталося через порушення ПДР водієм бусика.

Особи загиблих встановлено. Один із загиблих буковинців з Чернівців, решта з Кіцманщини.

Три з них – священики Чернівецької єпархії: протоієреї Іоанн Радул, 1961 р. н., Олександр Георгица, 1951 р. н., Михайло Волошенюк, 1962 р. н. Загиблі священики не одне десятиріччя несли служіння в храмах Буковини. В сім’ях Іоанна Радула і Михайла Волошенюка – по п’ятеро дітей, в сім’ї Олександра Георгіци – четверо.

У ДТП на Харківщині загинули також послушник Свято-Успенської Святогорської лаври Євген Бондарчук, миряни Анатолій Ончуленко, Петро Попов і Микола Радул, син протоієрея Іоанна.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *