За змову три підприємства сплатять державі 65 тис. грн

Територіальне відділення Антимонопольного комітету завершило нинічергове розслідування у справі щодо вчинення антиконкурентних узгоджених дій учасниками торгів, які проводилися в 2008– 2009 роках відділом освіти Заставнівської РДА. Вони надавали послуги організації громадського харчування в закладах освіти.

– Ми систематично виявляємо змови під час проведення процедур закупівель послуг з організації харчування дітей за державні кошти, – зазначив на засіданні адміністративної колегії голова територіального відділення АМКУ Віктор МОТУЛЯК. – На жаль, на цьому ринку діє невелика кількість конкуруючих суб’єктів господарювання. Це дає їм можливість попередньо розподілити між собою сфери впливу.  Під час розслідування встановлено, що учасники тих торгів – Міське комунальне підприємство харчування учнів шкіл Чернівців, ТОВ «Галс ЛТД» та ПП «Мега-Крокус» – вступили в змову та попередньо узгодили свої цінові пропозиції.

До порушників Закону України «Про захист економічної конкуренції» адміністративною колегією територіального відділення застосовані штрафні санкції в розмірі 65 тис. грн, які буде перераховано до Державного бюджету України.

Прес-служба Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *