З інтернату – в люди!

А для цього потрібна робота. Як її знайти? Особливо ж тим, хто належить до незахищених верств молоді? Про це йшлося під час круглого столу «Проблеми реалізації права на працю та рівних можливостей для незахищених верств молоді», організованому громадською організацією «Фундація прав людини», яка разом з регіональним партнером – обласною громадською організацією «Асоціація виробників Буковини» реалізують проект з ефективної зайнятості та захисту трудових прав проблемної молоді за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Голова ГО «Фундація прав людини» Євген Фомін зупинився на можливостях і шляхах реалізації права на здобуття освіти і права на працю осіб з обмеженими можливостями, дітьми-сиротами, позбавленими батьківського піклування, дітьми з неблагополучних сімей.

Мета проекту – посилення співпраці громадських організацій та муніципальних соціальних установ, що опікуються проблемами молодих людей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Адже разом легше й ефективніше здійснювати соціальний супровід задля реалізації права на освіту та права на працю.

У рамках проекту в тісній співпраці зі службою для дітей Сторожинецької РДА проведено тренінг особистісного розвитку для молоді Сторожинця. Участь у тренінгу взяли 19 осіб з багатодітних та малозабезпечених сімей, сироти.

Усім даний захід дуже сподобався, адже юнаки і дівчата стали учасниками рольової гри, де одні з них були роботодавцями, інші – потенційними працівниками. І ті, й інші отримали знання, які їм знадобляться при працевлаштуванні.

У грудні аналогічний тренінг пройде у Чернівцях. Передбачається також участь даної молоді в ярмарку вакансій на базі міського центру зайнятості.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *