Юні буковинці долучилися до поезії й пам’яті Михайла та Володимира Івасюків

У Чернівцях відбувся ІХ обласний конкурс юних читців, присвячений вшануванню пам’яті відомого українського письменника і громадського діяча, видатного буковинця   Михайла Івасюка. Організували свято поезії і спогадів про чудову родину Івасюків обласна бібліотека для дітей і меморіальний музей Володимира Івасюка.

Традиційний уже конкурс відбувся у двох номінаціях: виконання віршів Михайла Івасюка зі збірки-посвяти «Елегії для сина» та виконання віршів-посвят Володимиру Івасюкові. У конкурсі взяли участь понад чотири десятки учнів і студентів. Журі очолила заслужена артистка України, колишня дикторка обласної держтелерадіокомпанії Олександра Боровкова. Вона відзначила, що «конкурс відбувся уже вдев’яте, але не втратив ні свого тепла, ні душевності. А це дає надію, що ми все-таки здатні до поезії, пам’яті, вдячності».

Переможцями конкурсу в номінації «Вірші-посвяти» стали Ірина Дмитрюк (11 Б ЗОШ №6) – ІІІ місце, Вікторія Яшан (ІІ курс філфаку ЧНУ) та Христина Солкан (2 клас гімназії №5) – ІІ місце, Катерина Дробот (9 клас ліцею №5) – І місце. У номінації «Вірші з «Елегії до сина» перемогли Регіна Терсина (9 клас Маршинецької ЗОШ Новоселицького району) та Анастасія Максимчук (наймолодша учасниця, першокласниця гімназії №7) – ІІІ місце, Мирослава Борець (7-а клас ЗНЗ м. Кіцманя) – ІІ місце.

А перше місце в номінації здобув хлопець, якого випадково мало не забули запросити до виступу – з чисто технічних причин пропустили у списку. Після запитання, чи всі охочі прочитали вірші, він сміливо заявив, що залишився, і так майстерно прочитав вірша, що здобув перше місце. Це був Дмитро Карабка, десятикласник ЗОШ №6.

Переможці й усі учасники отримали призи – нові книжки видавництва «Букрек».

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *