Ясь та Івась – неофіційні талісмани Євро-2012

28-річний Ігор Бежук із міста Коломия Івано-Франківської області розмістив в інтернеті своїх “героїв” Євро-2012.

– Мені дуже не сподобалися хлопці-футболісти від «Ворнер бразерс». Не знаю, скільки вона здерла за своїх клоунів, але я намалював безкоштовно, – розповів «Газеті по-українськи» Ігор Бежук. Він керує виробництвом комбікормів в українсько-угорській фірмі. У вільний від роботи час малює.

– На мою думку, «Ворнер бразерс» нічого цікавого не придумали. Скопіювали талісмани минулих Євро й одягнули їх у національні кольори України та Польщі. Але якщо чоловік у вишиванці та з крайкою – це ще не означає, що він – українець. Жодної іншої національної ознаки в них нема. Я вирішив показати, що є багато інших цікавих ідей для талісмана. У четвер увечері взяв олівець і намалював своїх Яся та Івася. Українець – козак, із чубом-оселедцем, кульчиком у вусі. Польських воїнів за часів козаччини називали крилатими гусарами. Тому в поляка позаду крильця. Рисунок відсканував, розмалював у комп’ютері й розмістив на «Фейсбуці», на художніх сайтах.

За кілька днів Ігор отримав сотні позитивних відгуків з України, Росії та Польщі.

– Усі пишуть, що мої Ясь та Івась набагато кращі від офіційних. Звичайно, я б хотів, аби мій малюнок побачили представники УЄФА. Розумію, що талісман офіційно затверджений і ніхто його змінювати не буде. Та принаймні подивляться, що існує багато варіантів. Зараз я виношую ідею створення гумористичних коміксів про те, як Ясь та Івась готуються до Євро-2012.

Нагадаємо, розробкою офіційних талісманів Євро-2012 займалася всесвітньо відома компанія Warner Bros, яка також розробляла символи двох попередніх чемпіонатів.

Проте у багатьох уболівальників їх зовнішній вигляд викликав невдоволення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *