Як Україна утверджується у світовій спортивній еліті

Голландсько-український екіпаж у складі Даніеля Віллемсена та Романа Василяки презентований у Києві. На черзі – Чернівці.

Участь цієї пари в Чемпіонаті Світу 2010 з мотокросу на мотоциклах з колясками – історична подія та шанс для України вперше побачити свого спортсмена на світовому п’єдесталі.

Адже голландсько-український екіпаж у складі найсильнішого гонщика останнього десятиліття семиразового чемпіона світу Даніеля Віллемсена та чемпіона України Романа Василяки безумовно буде фаворитом нинішнього чемпіонату, який складається з 14 етапів.

Стартують найвидовищні з мотоциклетних видів спорту змагання 4 квітня в Голландії та, пройшовши 13-ма країнами, завершаться 12 вересня в Німеччині.

Зауважимо, що 6 етап відбудеться 12-13 червня в Україні – на трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос» (Чернівці).

Мотокрос – один з найдинамічніших видів спорту, тому й збирає на трасах змагань чи не найбільшу глядацьку аудиторію. Особливо видовищним у змаганнях мотоциклів з коляскою є те, що два спортсмени, які входять до складу екіпажу, повинні діяти як одне ціле. До речі, 2008 року вони вже вибороли разом Кубок України та проходили тестування.

До складу їхньої команди входять 2 механіки – один з механіків також з України.

Спільний виступ голландсько-українського екіпажу планується на 5 років. Детальна інформація про історію спортивної діяльності Даніеля Віллемсена та його спільний проект з Романом Василякою розміщена на сайті www.teamwillemsen.com.

До Міжнародної Федерації Мотоспорту (FIM), яка щорічно проводить багатоетапні чемпіонати та кубки Світу з різних видів мотоциклетного спорту, входять 104 країни. Багато з них виборюють почесне право приймати престижні змагання світового рівня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *