ТРЕССА ПАНАЧЧО – ДВОКОЛІРНИЙ

Буковинські виноградарі вже славляться різноманіттям сортів винограду і форм, величезною колірною палітрою ягід, різних за формою і розмірами. Неперевершена гамма смакових відчуттів, яка не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Все це про виноград.

Але природа не перестає нас дивувати.

Пропоную познайомитися з одним з унікальних сортів винограду, який довелося мені побачити. Відвідавши виноградник свого товариша, Буковинського виноградаря Івана Бумбака, я виявив кущ з дозрілими гронами винограду різного забарвлення. Подумав, що господар прищепив кілька сортів на одному кущі. Але Іван звернув мою увагу, що на кущі винограду нема жодного місця щеплення. Іван розповів про цей сорт французької селекції ТРЕССА Паначчо.

У Франції, серія ТРЕССА досить поширена, це сорт технічного спрямування. Він буває як з білою, так і з чорною ягодою. І ось в сім’ї сортів ТРЕССА був виявлений клон, на рослині якого одночасно формуються грона білого, чорного кольору … І, що найцікавіше, ось грона з чорно-білими ягодами (на фото у збільшеному вигляді можна побчити двохкольорову ягоду). Відрізняється він не тільки кольором, але і смаковими якостями, цукристість ягід теж різна. Цей виноград є виділеним в окремий сорт ТРЕССА Паначчо – в перекладі Тесса двоколірний. Сорт урожайний, грона середньої ваги – до 300 гр. У нього гарне накопичення цукру, зелена ягода набирає його до 25%, чорна – до 22%.

IF
IF

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *