як позбутися «весняних» проблем

Букет українських трав… 
Бронхіти і трахеїти – гостра «весняна» проблема. Люди «викашлюють» зимові хвороби і  розплачуються за безтурботність, спричинену бажанням якнайшвидше зняти теплий одяг. Щоби позбутися запального процесу в органах дихання, перш за все потрібно розрідити і видалити накопичений у них слиз.
Класичним і дуже помічним засобом є материнка. Її заварюють і вживають у вигляді чаю. До ефективних відхаркувальних фітопрепаратів належить корінь солодки. В аптеках можна придбати сироп із цієї рослини та багато інших препаратів. Однак треба зважати на те, що солодка є гормонотропним засобом, тому давати її дітям слід з осторогою, в жодному разі не допускати передозування, аби не спровокувати проблем статевого розвитку. Для усунення кашлю можна порадити ще одну рослину – синюху. Її застосовують і як відхаркувальний, і як заспокійливий, і навіть як противиразковий засіб. Не забувайте й про чебрець, який має антимікробні й відхаркувальні властивості, заварюйте чай і вживайте кілька разів на день.

Французький грог
За перших ознак нежитю і кашлю щораніше приготуйте собі грог, рецепт якого запропонував лікар Вальне.
На склянку окропу додайте 1-2 цвяшки гвоздики (прянощі, які зазвичай використовують у консервації), меленої кориці (на кінчику ножа), прокип’ятіть на малому вогні 2-3 хвилини в закритому посуді, відставте, додайте сік півлимона, настоюйте 20 хвилин, додайте 1 ст. л. меду. Дорослій людині грог можна випити за один прийом, дітям цю дозу ділять на 2-3 порції. Це допомагає попередити недугу чи значно полегшити її перебіг.

Маслинова олія на сніданок 
Склянку маслинової олії полюбляють споживати замість сніданку італійці. І вони мають рацію. Бо помічено, що в населення країн Середземномор’я, де традиційно виробляють і споживають маслинову олію, виявляють найменшу кількість серцево-судинних захворювань. Вона запобігає також мастопатії в жінок.
Для нормального функціонування організму дуже важливі жиророзчинні вітаміни А, Е, F. Їхня нестача впливає на діяльність внутрішніх органів і на зовнішній вигляд людини. Особливо чутливі до цього жінки. Приміром, суха шкіра, яку всіляко намагаються зволожити, свідчить про нестачу вітамінів А, Е та F. Вони містяться в харчових оліях, які до того ж убезпечують від серцево-судинних недуг. Найкорисніша з них – маслинова.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *