ВИБОРИ 2019: ЯК ПРОГОЛОСУВАТИ ВДОМА

Кожен, хто не здатний самостійно пересуватися, має право проголосувати не на виборчій дільниці, а за місцем проживання чи лікування, повідомили в ГТУЮ в Чернівецькій області. Для цього потрібно не пізніше 20:00 29 березня 2019 року звернутися до дільничної виборчої комісії із власноруч написаною заявою із проханням забезпечити голосування за місцем перебування. Із точною адресою свого перебування на день виборів. Заяву можна подати особисто, поштою або через інших осіб.

До заяви додається медична довідка про стан здоров’я. А дільнична виборча комісія повинна надати можливість голосувати за місцем перебування. Однак проголосувати на виборчій дільниці такий виборець уже не зможе.

31 березня 2019 року до виборця прибудуть члени дільничної виборчої комісії з бюлетенями та  опечатаною або опломбованою виборчою скринькою і витягом зі списку виборців.

Для забезпечення прозорості голосування виборця, який голосуватиме за місцем перебування, допускають у відповідне приміщення членів виборчої комісії, офіційних спостерігачів, кандидатів або їхніх довірених осіб.

Виборець чи члени його сім’ї не можуть відмовити виборчій комісії у присутності, інакше проголосувати не вдасться. Однак конкретно голосувати (ставити галочку в бюлетені) виборець все ж повинен в окремому приміщенні, без присутності кого-небудь ще. Так зберігається таємниця волевиявлення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *