Вчора Крим – сьогодні Придністров’я

Акт солідарності:

Сьогодні на підтримку кримських татар почнеться блокада Придністров’я з усіх сторін.
І хоча сьогоднішній пікет на пункті пропуску «Кучургани» матиме лише попереджувальний характер, блокада може перерости в постійну акцію, як з боку України, так і з боку Молдови. Так, одеські громадські діячі оголосили намір провести таку акцію і вже готові почати її сьогодні, передає Joinfo.ua.

21 вересня громадські організації Одещини, у тому числі «Автомайдан», «Рада громадської безпеки», «Правий сектор», молодіжне крило батальйону «Азов» та інші збираються провести попереджувальну акцію в Кучурганах, заявила спікер одеського «Правого сектора» Варвара Черноіваненко.

Вона зазначила, що акція проводиться на підтримку українців, які проживають у Придністров’ї та на знак солідарності з кримськими татарами, начавшими блокаду Криму. Дану акцію мають намір підтримати і бійці полку «Азов».

«Ми на підтримку кримських татар, на знак протесту проти російської окупації Криму маємо намір 21 числа перекрити кордон з Придністров’ям, тому що Придністров’я економічно на 100% залежить від України», – зазначив голова громадської організації «Союзу придністровців України» Олег Хвощевський.

За його відомостями, їхні «колеги» в Молдові мають намір також перекривати кордон з Придністров’ям з боку Молдови.

Активіст зазначив, що з боку України буде перекритий пункт пропуску «Кучургани», а з боку Молдови – пункт пропуску «Бендери».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *