Володимир КУЛІШ: «На Буковині одна влада – крайова»

Голова обласної державної адміністрації Володимир Куліш виступив на черговій сесії обласної ради зі звітом про виконання бюджету, соціально-економічний і культурний розвиток області та здійснення делегованих повноважень. Оскільки кожен депутат обласної ради отримав напередодні підготований облдержадміністрацією комплект довідкових та ілюстративних матеріалів з цифровими порівняльними даними, то міг самостійно оцінити результати роботи команди Куліша. Звіт глави крайової виконавчої влади не був перенасичений звичними в таких випадках цифрами. Він вирізнявся, передусім, глибоким економічним аналізом  і комплексним баченням тенденцій і перспектив розвитку Буковини.
Як наголосив голова облдержадміністрації, ключовим принципом, за яким визначається політика крайової влади, є формування і реалізація управлінських рішень на підставі реальних потреб буковинців, а не  на базі народжених у кабінетах ініціатив і рішень.
– Ми аналізуємо, чим живуть мешканці області, які проблеми їх хвилюють, – підкреслив Володимир Куліш. – Слухаємо їх і чуємо. І на цій підставі приймаємо рішення. Рішення виконавчої влади області – це рішення громад. Чому минулий рік був Роком медицини? Яка мета нами переслідувалась?  Так, звісно: значно поліпшити фінансування галузі. І ми це зробили. Але головне – наблизити послуги до людини, буковинця, який живе в селі, районному центрі. Тому сьогодні пологові будинки в більшості районних центрів кращі, ніж у столиці. Вони, без перебільшення, наближені до європейських стандартів. Так буде в кожному районі області. І так має бути в кожній галузі. Людям потрібні церква, дитячий садок, школа, медичний заклад, будинок культури. Ще – газ, дорога. Ми не випадково проголосили 2008-й Роком буковинських доріг. Найбільше нарікань у буковинців саме на стан доріг. А дороги – це не лише шляхи сполучення. Це – інвестиції, розвиток рекреаційно-туристичної галузі, це – привабливість краю. Веду до того, що замовником наших управлінських послуг  виступають люди, громади.  Це основоположний принцип. Бо, власне, на задоволення потреб людей і має працювати влада. В цьому контексті політика крайової влади й надалі матиме соціальну спрямованість. Як того вимагає Президент, як того потребує суспільство.
Перспективу економічної політики крайової влади Володимир Куліш бачить в інноваційно-інвестиційній моделі інтенсивного розвитку області, реалізації транзитного потенціалу та євроінтеграційній орієнтації, зокрема, в енергетичній сфері, потенційних транспортних можливостях Буковини. Це дозволить, на свою чергу, забезпечити інвестиційний прорив цілої низки ключових галузей регіону, зростання малого та середнього підприємництва, запровадження кращих доступних технологій і підвищення конкурентоспроможності в агропромисловому, лісодеревообробному, туристично-рекреаційному та інших секторах економіки.
Розповідаючи про здобутки області за останні роки, Володимир Куліш відзначив заслуги у цьому всього буковинського суспільства, а також  плідну співпрацю представницької і виконавчої гілок влади.  «На Буковині не дві чи три влади, на Буковині одна влада – крайова», – резюмував він. Звіт голови обласної державної адміністрації депутати обласної ради схвалили оплесками.
Прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *